”Blir så nervös att man kan dö”

Team Westholm tog pulsen på ägarna till Speedway Action…

Håkan och Synnöve Ahlberg har varit hästägare hos Team Westholm sedan 2009 då de köpte Speedway Action. Under åren har de följt sin häst mycket noggrant, och är ofta ut till gården för att hälsa på sin häst. Under måndagen var de ute på Karlsro med fika till personalen och vi passade på att ta en pratstund med dem. 

Varför satsar ni på Team Westholm?

– Vi har kollat upp Jörgen ända sedan han började och sen köpte vi Speedway Action när vi var ute på Armanbo 2009. Vi gillar upplägget när hästarna går ute dygnet runt, det är bra för halsarna och så. Det är normalt för hästarna att de går ute. Trots att Jörgen har många bollar i luften har han alltid tid att snacka om hästen. Teamet är jäkligt bra, och sen är det bra med Gröna Bussen med Sven-Göran i spetsen. Det är alltid kul att gå in där på travdagarna. 

 

Ni är ofta ut till Karlsro och hälsar på hästen och personalen, varför?

– Dels kollar man in hästarna och sen får man snacka med den trevliga personalen, vi blir alltid väl bemötta av alla. 

 

Vad är det roliga med att äga travhäst?

– Vi har alltid gillat hästar hela familjen och det är intressant med tävling och hur hästarna utvecklas. Sen träffar man massa andra ägare och kompisar och det blir mycket snack. Många vänner och delar av familjen kommer och kollar ofta. Alla som man känner får man ringa och berätta när hon ska starta, för alla vill veta. Strax innan start är man riktigt nervös. När det är voltstart blir man nervös, då kan man nästan dö innan de kommer iväg. Det värsta är att vi fäster oss så mycket vid hästarna, så det är svårt att göra sig av med dem. 

 

Vilket är drömloppet att vinna?

– Herregud, Elitloppet är drömloppet men man måste vara realist. 

 

Ska ni köpa någon mer häst?

– Vi är intresserade av att köpa in oss i Cosmo Light, det är ingen omöjlighet.

 

Vilket är erat bästa minne med Speedway Action?

– Vi har några stycken. Det bästa var när Oskar vann med henne på Eskilstuna. Han låg invändigt och vi trodde att det var kört, men han tråcklade sig fram och det var en jäkla rökare till slut. Det var häftigt. 

 

Till sist: Vad önskar nu er mest av allt just nu?

– Att Speedway tänder till, säger Håkan och Synnöve. 

undefined

Speedway Action efter en seger med Jörgen S Eriksson.