Dags för start för Beauty!

Dags för start för Beauty!
Idag är det alltså återigen dags för start för Beauty Class. Hon känns fin i träning, meddelar Jörgen, men han säger också att vi ska ligga lite lågt tills att Beauty visar detsamma i lopp. Dessutom ska tydligen Sölve Bäcks häst Yang Scoop vara en riktig kanon.

När Beauty ska starta så gör Anna i ordning henne innan hon åker genom att borsta och göra henne riktigt fin. Hon kollar också att allt är ok genom att känna på kropp och ben samt ta tempen. Beauty får bandage och sk tofflor på sig som skyddar benen när hon reser. Dessutom får hon "fingrimman" och Anna har smort och packat sele och huvudlag. Det tar ca två timmar till Rättvik.

Innan starten så värms Beauty två gånger, först en långsam värmning i en längre vagn och därefter en snabbare värmning där utrustning och balans checkas av en sista gång.

Hon startar från spår 6, sk springspår. Har man en snabb häst så är det ett bra spår, om man vill komma till ledningen. Beauty har visat att hon är startsnabb, men samtidigt kan hon bli lite ivrig och det är där galopperna har kommit. Vi hoppas att hon är lite lugnare idag.

Det är strålande väder i Rättvik och det blir nog riktigt härligt på travbanan! Vi håller alla tummar som går för Beauty!

Sara