Westholmkalendern – lucka 2!

Mikael “Rävis” Andersson är en av Jörgens äldsta samarbetspartners. Han är jämngammal med Jörgen och uppvuxen i grannbyn, så deras relation är således mångårig. Han är foderleverantör till Team Westholm och har så varit sedan Jörgen drog igång verksamheten runt millenniumskiftet. “Rävis” bedriver höproduktion i småbalar och har kapacitet att producera mellan 5-600 ton om året.

I helgen klarade han novemberkåsan för 16:e gången(!!) inför storpublik, hela 25 000 personer såg den extremt tuffa endurotävlingen enligt lokaltidningen. Av 167 startande kom endast 44 personer i mål, det om något är ett bevis hur utslagsgivande det är.

– Jag trodde faktiskt det skulle vara färre än så som skulle klara det. Det var min 25:e start i kåsan, så jag har vart med några år.

Berätta om årets upplaga!

– Det var tufft i år. Det började med att jag dränkte hojen i ett dike, jag hade vatten upp till sadeln, så förgasarn frös och där tappade jag en del tid,

Utmaningarna stannade inte där…

– Bromsarna fram frös och så blev det något fel på bromsoken bak, så jag körde en delsträcka utan bromsar.

12 timmar och 56 minuter tog det att ta sig igenom skogarna kring Eskilstunatrakten.

– Jag var sist i mål av det som klarade sig, men det spelar mindre roll. Jag samlar “kåsapeng”, som man får om man tar sig i mål på en speciell tid. Jag har klarat 16 kåsor och den som har flest har 21, så målet är att ta ikapp men man får vara lite ödmjuk inför framtiden.

Jörgen lovade dig en intervju på hemsidan om du klarade det, var det motivationen i år?

– Ha ha ja precis, det var det som gjorde det!

Jörgens beskrivning på Rävis: “Han är nog den hårdaste hö-leverantören vi har i Sverige”.

Till sist, vad önskar du dig i julklapp?

– Vara lite ledig, köra motorcykel och klara en till kåsa!

Rävis med en “kåsapeng”
Service på hojen.

Min reflektion av den här intervjuen är att folk med bakgrund från Nordankil i Möklinta verkar vara rätt tjurigt och envist folk (Jörgen och Rävis)