Westholm spekulerar….

Westholm spekulerar….
Kring ryska nyheter, våren och en öm bak
Våren är den härligaste tiden för en travtränare. De sista veckorna har vi sagt "Släpp hästarna loss, det är vår", och det har vi verkligen gjort, något jag hoppas att ni har sett i resultatlistorna. Idag höll jag dock på att göra det ordentligt. Jag körde en tvååring och klantade mig lite så jag föll ur. Jag som annars är lite viktnojig var glad över att jag hade tagit vinterkläderna imorse och att det satt några kilo extra på rumpan som jag landade på och studsade fram på i ca 50 m, innan hästen förstod att han skulle stanna och låta mig kliva i igen. Hästen mår bra, men rumpan är öm….

Annicka imponerade på mig i försöksseger till Drotting Silvias Pokal och i dagens finslipning imponerade hon igen. Det blir en kittlande vecka för ägaren Stig Steiser och alla i teamet innan starten går på torsdag kväll. Vi får hoppas på att nya sportchefen på STC, Per Wetterholm gör oss en stor tjänst på torsdag och ställer ut konor på de vita open stretch strecket (som ej ska användas i Grupp I löpningar, om jag får bestämma).

Ända till Ryssland..
I går fick jag ett SMS med ryska nyheter. Vikings Way sonen Puma de Jaquet såldes på PDA auktionen förra året till ryska köpare för 60 000 euro. Han hade innan dess sprungit in lika mycket, så det var en bra affär för säljaren. Vi har dock inte hört så mycket från köparen förrän i går, "Puma has won six races since he moved to Russia. Now he’s making babies." Kul att höra att hästar vi har sålt har det bra, trots att de inte är hos Team Westholm! 🙂

In och ut på slutet
I onsdags kom Sigge Star, Annickas tvååriga brorsa in i träning från familjen Karlsson i Tystberga, Annickas uppfödare. Sigge har haft lite problem i inledning av karriären, men som han kändes idag när jag joggade honom behöver Annicka inte skämmas för lillebrorsan.

Squirtle Countach hade svårt att hitta några roliga lopp i Frankrike för närvarande så han är tillbaka hos Timo Nurmos. Alcase Cobra hade lite problem med fräschören så ägaren Patrik Wistrand har honom hemma för rehabträning.

Rafting Melois hade en fin treårssäsong, men efter det har det inte flytit på som jag har hoppats, så han går hem till ägarna Ecurie Courant, Marcus Lindgren. Hitta nyckeln och lycka till!

Sålda utomlands under våren är Montani (Finland), Conrads Trick (Malta), RRS For Gold (Norge), Role Pierj (Norge).

Märrtränare
För några år sedan var jag svartstämplad som märrtränare, inga framgångar alls. Nu känns det som om det är stona som drar lasset i Team Westholm. Pieta Marboula, Annicka, River de Liton, Your Dreamgirl. Efter att varit på Gotland och besiktat ettåringar och hittat fina märrar och även sett några läckra märrar i Elitauktionskatalogen, som verkligen kommer att vara prisvärda köper jag kanske någon på spekulation. Om ni inte ringer 070-342 64 14 och beställer någon fin liten prinsessa förstås…

På Gotland såg jag även en fölunge som jag förbokat till Team Westholm. Pappa Super Light, mamma Rite on Tracks mor, Come Baby.

Ny medlem i Miljonklubben
Jag är så glad att fått bevisa Pieta Marboulas storhet med att tagit in henne som medlem nummer 15 i Miljonklubben. Jag har alltid rankat henne oerhört högt, men de tre första tävlingsårens resultat har väl snarare sett ut som om jag har haft dåligt omdöme. Men, är det någon ägare som ska ha tapperhetsmedalj så är det Anna-Lena Danielsson, som verkligen stått ut efter alla galopper och litat på Pieta och mig. Tack Anna-Lena för visat förtroende! Nu går Pieta troligen till Sverige för lite sommarsemester och laddar för vintermeetinget.

Vi säger återigen, "Släpp hästarna loss, det är vår" (men se till att inte åka med på arslet, för det gör ont…. 🙂