Westholm-lärling tog hem Lasse Lindbergs Minne!

Duon Oskar/Per-Emil träffades via Travets Talanger

Lasse Lindbergs Minne, Sveriges högst doterade lärlingslopp med hela 250.000 till vinnaren och med ett stipendium på 15.000 till vinnande körsven, avgjordes för första gången på Bergsåker under lördagens V75:a. Det blev ett lopp i publikens smak, högt tempo, många hästar med chans och en hård kamp till mållinjen. Westholm-lärlingen Oskar J Andersson körde stoet Victoria Fame. Ekipaget hade hamnat punchigt på det och satt som sista häst när det var fyra hundra meter kvar av loppet. Då kom de loss från innerspår. De hade 40-45 meter fram till de ledande ekipagen och efter en fullständigt galen spurt nådde de fram till en klar seger. Segergesten var självklar när mållinjen skars.

Tränar Victoria Fame gör Per-Emil Henriksson och hans far Gert nere i Falkenberg. Oskar och "Perra" hade setts på ponnytävlingar men lärde känna varandra först för två år sedan då båda deltog i STC:s (Nu ST) satsning Travets Talanger. Därefter pratar de flera gånger i veckan via telefon och har länge pratat på att köra varandras hästar i lopp. Det blev av för första gången 25/8-12. Igår alltså.

Per-Emil äger själv Victoria och har gjort ett förvandlingsnummer modell större då hästen inte hade startat på två år när han drog igång tävlandet i år. Hon har sedan dess tjänat 750.000 och gått två svenska rekord. Från att vara en medelbra märr till att gå upp i eliten bland ston!

Stort Grattis till alla inblandade önskar Teamet!