Westholm debatterar…<

Westholm debatterar…
Gårdagens debatt i TV 4 mot Remy Nilson kändes helt ok för mig med tanke på att Remy är en slipad debattör. Min förhoppning och önskan till TV 4 var att sportens folk skulle komma (Sandin, Lundell) för att diskutera sportfrågor, men de tyckte väl att Remy passade bättre. Det är väldigt svårt att få fram sina åsikter på kort tid i direktsändning, men mitt budskap om att jag tycker att spelet har tagit över makten och sporten inte har någon ledning som vi aktiva (tränare, uppfödare, hästägare) har förtroende för kom ändå fram. Sportens ledning får inget förtroende i landet förrän de visat att de kan förhandla till sig mera pengar hos Remy och staten och visat en vision för svensk travsport mer konkret än allt lullull som kommer ut av alla utredningar som slutar som hyllvärmare.

Det känns skönt att jag, innan jag kom hem till Sala igår kväll, fått 60 sms. Telefonen har gått varm i ett dygn från landets alla hörn och många av de största i olika branscherna har hört av sig och sagt att "det är skönt att du kämpar för sportens framtid och nu måste vi hjälpas åt tillsammans". Att även folk som jag inte trodde tillhörde min fanclub hör av sig tyder på att missnöjet är stort nu.

På  STC:s fullmäktigemöte den 11 mars är den viktigt att vi lobbar på våra förtroendevalda så dom står upp och säger vad dom tycker och tänker. Ett av mina förslag, som jag tycker att man kan tänka på direkt, är t ex en omedelbar stadgeförändring till STC:s styrelse med minst en person ifrån hästägarna, minst en uppfödare och en tränare som sitter på två års mandat perioder och max fyra perioder.. Inte som nu när Sandin och Lundell verkar ha tillsatt sig på livstid utan krav på prestation till sporten.

Min förre sportchef på Romme Per Wetterholm, numera Åbys sportchef, fick det mycket tuffa jobbet som STC:s sportchef. Problemet med open stretch är väl löst från och med första juni när han tillträder. Då blir det det väl så på alla banor, så vi inte har något mer att bråka om! 🙂 Lycka till Per ifrån Team Westholm! Vi syns på lördag, jag kommer med fem hästar! Jag såg när jag läste startlistorna och körde dagens snabbjobb att det bara blev V65 hos dig, ett lopp är redan klart!

Från negativa debatter till härliga segrar! Pieta och Bonbon, Queen och King of Vincennes, tog varsina imponerande segrar i slutet av förra veckan. Just Pieta är extra värmande för Anna-Lena Danielsson (ägare), som tålmodigt väntat på fuxmärren efter sina tjugo första galoppmisslyckanden. Men nu har hon äntligen kommit tillrätta i travets Klondike.

Vädret fortsätter att göra livet underbart som tränare. Nu måste vi ladda upp inför morgondagens personalutbildning med mentala coachen Stig Wiklund, där bl a jag ska lära mig mer om planering….. (som om jag inte redan kunde allt om det??!!)