”Vinner han firar vi med champagne på lördag”

Hallå där Peter Kraft, delägare i Such a Feeling…

 

undefined
 
Peter Kraft har tillsammans med sina kompisar och sin dotter varit hästägare hos Team Westholm i två år. De äger Such a Feeling, fem år, som varit en av teamets mest framgångsrika hästar de senaste åren. ”Fille”, som han kallas i stallet, har vunnit elva lopp på 32 starter och sprungit in över 490 000 kronor. Stallets segermaskin startar på lördag i V75-7, Walter Lundbergs Memorial med 150 000 kronor till vinnaren. Femåringen vann i den senaste starten, och har segermöjligheter med Björn Goop i vagnen. Team Westholm slog en signal till Peter Kraft för att ta honom på pulsen inför lördagens lopp och prata om hur hästägandet blivit en stor del av hans liv.
 
Hur är det att äga en segermaskin som Such a Feeling?
– Det är helt underbart! Han är en son till ett sto som min dotter har, det var så allt började och det är fantastiskt. Jag tog med ett kompisgäng och vi har haft otroligt roligt med hästen. Själva stämningen är det roliga, inför ett lopp går man och bygger upp förväntningar under en hel vecka och sen när loppet går är det en enorm urladdning. Det är verkligen en kick, speciellt då man är på plats vilket vi försöker vara så mycket som möjligt.
 
Varför satsar ni på Team Westholm?
– För det första tänker teamet verkligen på hästarnas bästa, det är vi verkligen tacksamma för. Vi vill att vår häst ska må bra och att den inte blir utsliten i förtid. Sen har Jörgen många bra samarbetspartners, vilket är kanonbra. Dessutom får man väldigt mycket och bra information, och det blir säkert ännu bättre nu. Alltid när det händer något får man veta det och informationsbiten är riktigt bra. Det lilla sista som gör det roligt är att Jörgen alltid ordnar grejer till sina hästägare, lite fester och så. Sen har han Gröna Bussen där man kan gå in och fika. Det finns många plustecken, och jag hittar inga minus… 
 
Har ni några nya hästar på G?

– Such a Feelings mamma är dräktig igen och vi får se vad det blir av det. Min dotter ska föda upp den, sen är det inte omöjligt att Jörgen får känna på hästen. 

Ni blev kändisar på Youtube efter en film vid segern i Salaortens Travklubbs Jubileumspokal, vad säger du om filmen?
– Ha ha, jag känner knappt igen mig själv på filmen. Det är svårt att beskriva vad som hände, man fick nog black out. Det blir ganska gränslöst när man byggt upp stämningen i flera dagar och sen sitter segern där. Jag är ganska lugn i vanliga fall, men i sådana där lägen släpper man till ordentligt. 
 
Hur skulle Stall Feeling fira en seger på lördag?
– Jag och min dotter ska iväg på en fest efter loppet, så då får vi väl fira lite extra. Min pappa fyller år så vinner hästen får vi köpa en flaska champagne på hotellet. Det är fantastiskt att han kom med i det där loppet och när han slipper stå på tillägg så tror jag på lite chans. Jag är optimist, han var bra senast och jag tror på en segerchans mellan 25 och 30 procent. 
 
Till sist; Vad önskar du dig mest av allt just nu?
– Att Such a Feeling vinner på lördag, säger Peter Kraft. 
 
 
/Patrik Fernlund