Vill se Rocky vinna – från Las Vegas!

Succéägaren om drömmen…

Rune Vidar Nordum (Nortronic KB, Vara) började med hästar för cirka tolv år sedan, och har på kort tid samlat på sig ett gäng hästar. Just nu hel eller deläger han cirka 30 hästar, och två av dem är galoppörer. Rune har firat stora framgångar med hästarna, och sedan Panter Neo kom till teamet har han tagit tre raka segrar och Rocky Winner har tjänat cirka en miljon kronor på sex starter. 

På söndag gör "Rocky" comeback i Sverige, och vi slog en signal till den trevlige norrmannen och störde på hans semester i USA. 

När och varför började du satsa på hästar?

– Det är tio-tolv år sedan jag köpte min första häst. En kompis och jag köpte tre hästar. När jag var yngre var jag på trav ibland och spelade lite, men när jag fick barn hade jag inte tid med hästarna. När barnen sedan blev vuxna fick jag mer tid till det, och nu äger jag många hästar vilket är roligt. 

Du äger trav och galopphästar, vad är tjusningen med hästar?

– Det är spänningen, och att man får uppleva många roliga resor. I vintras hade vi starthäst i Dubai och i Paris, det var riktigt trevligt. Man får uppleva många fina stunder tillsammans med sina vänner. 

Panter Neo har tre raka segrar, vad säger du om det?

– Det är väldigt bra, och ni har gjort ett fint jobb med honom. Han var en fantomhäst när han var tre år, men han fick plötsligt en dålig period och hade då problem med tänderna och det satte sig psykiskt hos honom. Han tog väldigt ofta till galopp, och han gjorde i stort sett bara ett bra lopp hos Åke Svanstedt. Jag har alltid haft stor tro på honom, då han har ett väldigt fint steg och jag hoppas att han fortsätter gå bra hos er. Vi hoppas på många fina lopp med honom i år. 

Vad tror du om Rocky Winners comeback på söndag?

– Det blir väldigt spännande. Han har ingen tur med spåren, men han kan få en fin rygg och få en fin resa. Men han behöver kanske ett eller två lopp i kroppen, men han har tränat bra och Jörgen är nöjd med honom. 

Vilket är drömloppet att vinna med Rocky Winner?

– Hade Elitloppet varit på 2100 meter hade det varit drömmen, men två sprinterlopp för en travhäst är inte optimalt. Men Elitloppet är ändå störst att vinna. Oslo Grand Prix kommer på tredjeplats, och Prix d'Amerique på andraplats. 

Nu när det går riktigt bra för hästarna, är du sugen att satsa på nya talanger?

– Ja, vi har nyss köpt ett kallblod – det är första gången jag köper ett kallblod så det är spännande. Efter Tekno Odin, och nu ska vi se vad det blir av det. Jag har många hästar nu, så jag måste vänta lite tills jag kommer ner i ett bra antal för att köpa någon mer. Men jag kommer köpa någon unghäst senare i Sverige.

Vad tycker du om Team Westholm och det jobb vi gör?

– Väldigt bra, alla är fantastiskt "flinke". Ni ligger långt fram på väldigt många områden, inte minst med jobbet mot hästägarna och den sociala biten. Jag är väldigt nöjd, och alla är trevliga och duktiga och jag är nöjd med mina hästars resultat. 

Till sist; Vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Jag hoppas att vi får se Rocky från Las Vegas på söndag och att han vinner, det vore en optimal upplevelse, säger Rune Vidar Nordum.