“Vilken känsla, ska fira med skumpa”

Monica Kraft om sin miljonhäst…

Monica Kraft, 28 år, är uppfödare till Such A Feeling som i lördags blev fyra på V75 tillsammans med Daniel Olsson – och därmed klev över en miljon kronor i intjänade pengar. Monica äger hästen tillsammans med några andra hästägare, bland annat hennes pappa Peter. Team Westholm har gjort varje start med hästen under hela karriären, men då Jörgen inte valde ut honom på exteriör går han inte in i vår exklusiva miljonklubb men vi är nöjda med Such A Feelings karriär då han hittills tagit 13 segrar på 91 starter. Andra hästar som också tjänat miljoner, men som inte är med i vår miljonklubb då Jörgen inte scoutat ut hästarna som ettåringar är: Navigator Sib, Dellvann, Rocky Winner, Quel Pin med flera.

Du är uppfödare till Such A Feeling, kan du berätta historien bakom hästen?

– Min första uppfödning som vi utan några egentliga kunskaper om avel fått varit med och följt sedan allra första dagen. Pappa valde hingst och jag hade haft mamma Rut ett par år som ridhäst. Idéen om en egen travhäst växte fram och sagt och gjort så stod han där i boxen ett år senare. Han har alltid varit genomsnäll i alla lägen och med en något tuff start i livet hos tränare som det inte gick nå vidare bra hos beslöt vi oss för att höra av oss till Jörgen och Team Westholm. Sedan Jörgen tog över för fem och ett halvt år sedan år sen började karriären ta fart.

Hur kändes det i lördags när han passerade en miljon kronor i intjänade pengar?

– När miljongränsen passerades så blev det såklart ett extra jubel trots att det "bara" var en fjärdeplats i loppet. Vi är så nöjda bara han sköter sig och gör fina insatser. Men vilken känsla att ha födit upp en miljonär! 
 
Hur firade ni?
 
– Vi ska fira med lite skumpa här i dagarna med alla delägare. Och så ska Fille få flera kilo med morötter!
 
Vad är hans främsta egenskap?
 
– Hans envishet, inställning och löpskalle! Han ger aldrig upp. En fighter utan dess like.
 
Ni har en treårig syster, Crystal Cava, hos oss. Vad tror du om henne?
 
– Eftersom jag även har varit med sedan Cavas första dag så är jag väldigt hoppfull inför framtiden. Hon har gjort allting rätt än så länge och inte varit varken sjuk eller skadad, vilket alltid är tacksamt! Har hon samma löphuvud som bror sin så kommer vi nog en bra bit. Hon är en härligt individ som vi ser fram emot många fina år tillsammans med.
 
Till sist: Vad önskar du dig mest av allt just nu?
 
– Just nu önskar jag mig att våra hästar få vara friska, krya och att dom fortsätter i den här positiva andan, säger Monica Kraft.
 
Such A Feeling.