”Vi var i segerruset”

Molly de Castellas ägare om succén i onsdags…

Treåriga Molly de Castella har inlett karriären på ett starkt sätt, och spurtade till seger i onsdags på Solvalla efter en mycket vass avslutning. Äger hästen gör JAC PROPHET ekonomisk förening, och vi slog en signal till företrädare Kjell Erlandsson som gärna svarade på några frågor.

Berätta gärna lite om JAC PROPHET, vilka är ni?

– Vi är elva medlemmar, och sex stycken var på plats i onsdags och såg hennes lopp. JAC PROPHET startade vi för sex-sju år sedan och vi började med att spela V75 på lördagarna. För cirka fyra år sedan bestämde vi oss för att köpa häst, och det gjorde vi utifrån att jag och Per var på Prix d'Amerique och där träffade vi Jörgen. Vi bestämde oss då för att satsa på en häst, och nu äger vi Molly de Castella och spelar V75 på lördagarna. Det är ett jättebra upplägg, och trivs med det. 

Hur firade ni Mollys seger i onsdags?

– Ja du, vi glömde faktiskt bort att spela V86 – vi var så i segerruset så det rann ut i sanden. Vi satte oss i eran travbuss i säkert en timme, och sedan blev det ett par pilsner på stan innan vi skiljdes åt. Det var en höjdare. Det är få hästägare som får stå så där på Solvalla, och känslan att få göra det så relativt snabbt var helt fantastisk.

 

Kommer ni satsa på fler hästar framöver?

– Vi är nöjda som det är just nu, men det har också att göra med hur det går framöver. Vi spelar professionellt, och äger häst professionellt och ramlar det in några kronor kanske det blir mer. Alla är intresserade – och vi har ett stort fokus på travet och är in på eran hemsida och kollar varje dag och den är riktigt bra. Det är roligt att gå in och titta. 

Till sist: Vad önskar du dig mest av allt just nu?

– De naturliga klyschorna, att allt ska fungera för nära och kära med mera. Men inom travet hoppas vi på en vidareutveckling med Molly de Castella. Vi tror att det finns mer att göra i framtiden, säger Kjell Erlandsson. 

Vid tangenterna: Patrik Fernlund