”Vi trodde att det var game over”

Gyllenbergs manager om dramatiken – nu gör hästen succé!

 

Teamets treåriga sto Gyllenberg har inlett karriären strålande med två segrar och en tredjeplats på tre starter. Hästen har varit överlägsen vid två raka spetssegrar och går en mycket spännande framtid till mötes.
 
Hästen ägs av Stall Macapelli, och Anssi Suominen är manager för hästen. Gyllenberg har en mycket intressant stam, då hon bland annat är syster med She Loves You F.I. som vann stoeliten under Elitloppshelgen i år. Hästen är även syskon med Charlie Trotter, som blivit en snackhäst hos Diedrik Meillink. Team Westholm slog Suominen en signal och tog honom på pulsen…
 
Vad säger du om Gyllenbergs framgångar?
– Det är självklart väldigt bra, särskilt då det varit en del dramatik kring henne. Hon kvalade i början av året på ett fint sätt och var då redo för att böra tävla. Men sen blev något fel och hon fick en svår inflammation i en blodådra i samband med en benbitsoperation. Hästen blev mycket dålig, och vi trodde det var game over men hon är en härlig fighter och klarade det och efter två månader började hon träna igen. I debuten blev hon trea på 1.16,3 vilket är tufft och sen har hon vunnit två raka på enkla sätt. Det är roligt att det gått bra med tanke på vad som hände. 
 
Hur bra tror du att hon kan bli?
– Det är en bra fråga, men det är mycket hårdare i Sverige om man jämför med Finland. Om hon hade varit finskfödd hade hon nästan varit bäst i kullen, bland de tre bästa i alla fall. Nivån är generellt mycket bättre i Sverige och kvaliteten på allt är högre. Om hon får vara frisk och träna under vintern utan problem tycker jag att hon ska ha bra chans att visa sin talang nästa år som fyraåring. Om hon följer sin systers fotspår blir det riktigt bra. Vi har inte ägt så många hästar, men vi har haft turen att få fram flera bra hästar och det är vi glada för. 
 
Varför satsar ni på Team Westholm?
– Jörgen jobbar hårt och är mycket öppen när det blir diskussioner om hästen. Han är professionell, och han har alltid idéer och planer men är samtidigt inte främmande för att diskutera med oss. Han är enkel att samarbeta med och för oss är det viktigt att allt inte bara handlar om affärer och pengar utan man måste njuta lite också. Vi är mycket nöjda med Jörgen och det är viktigt att hela organisationen fungerar och vi vill fortsätta samarbetet. 
 
Till sist; Vad önskar du dig mest av allt just nu?
– Oj oj, det var en svår fråga. Vad kan man säga? Jag vill fortsätta det här intressanta livet bland hästar och samtidigt ha mitt vanliga liv, säger Anssi Suominen till Team Westholm. 
 
Teamet önskar Anssi och de andra kring Gyllenberg stort lycka till i framtiden!
 
 undefined
Jörgen och Gyllenberg
 
/Patrik Fernlund