📞Vi lyssnade med Jörgen…

Vi bad Jörgen berätta lite mer om de mest ”streckade” hästarna i Drömstallet.
Så här ser han på 2021 för hästarna som är flitigast anlitade:

— 3 år —

Samedi (vald i 21 st stall)
JW Kommentar: Har visat fina resurser i träning och det ryktet verkar ha spridit sig. Häftig stam med vår oaksvinnare Annicka på Bold Eagle gör nog att hon är mycket streckad. Siktas mot debut i april och kommer troligen få en fin säsong.
Skötare: Jenny Martinsson
Ägare: Stall Urmodern (Anders Karlsson, Inez Karlsson, Gun Westholm, Håkan Matz, Carola Hellgren)

Castor The Star (20)
JW: Har skött träningen bra sen första dagen. Spännande stam med Maharajah på Varenne-sto. Gick 19/2100 på Romme i förra veckan. Debuterar i maj som det ser ut och kommer nog att vara med o slåss om segern i 3-årsklassen.
Skötare: Linda Bergqvist
Ägare: Team Westholm m.fl. (Siv Nordby, Leif Israelsson, Jens Claranius, Barbro & Rolf Levin, Fam Schenning & Stall Rohero)

Hera Hammering (16)
JW: Visade fina fartresurser redan som 2-åring, debuterade på 16-tid full väg. Har övervintrat väl och ser ut att få en spännande säsong. Gör årsdebut imorgon tisdag på Eskilstuna.
Skötare: Ronja Wahlund
Ägare: Curt Falk AB m.fl.
(Krister Hällström, Torbjörn Olsson & Dan Åsberg)

Illuminati K.W. (16)
JW: Har tränat fint hela vintern och gick 19/2100 på Romme för ett par veckor sedan på fint vis. Debuterar i april och känns som han är sugen på att springa in fina pengar.
Skötare: Lena Wahlgren
Ägare: KW Farms AB
(Odd Erik Wølner & Arvid Kvalen)

Capitol Wise As (15)
JW: Storvuxen krabat som debuterar i maj. Har sprungit 20/2100 på Romme på bra sätt. Verkar ha fin fysik och kommer göra ett bra resultat under säsongen.
Skötare: Josifin Bergström
Ägare: Stall Courant

— 4 år —

Marre’s Dreamboy (61 stall)
JW: Visade fina fartresurser som 3-åring och gjorde en rejäl årsdebut vid seger i fredags på Romme. Siktas mot start på V75 Romme i påsk. Känns som Marre går en fin säsong till mötes.
Skötare: William Ekberg
Ägare: Christer Nordin, Tommy Karlström & Ulf Ahlin

Parker (40)
JW: Visade stor talang tidigt, kvalade in tidigt som 3-åring. En griffelbensfraktur förstörde tyvärr 3-årssäsongen. Har nu öppnat 4-årssäsongen på bästa vis. Kommer matchas försiktigt under våren men har hög kapacitet och vi tror att han kommer få ett bra årsbokslut.
Skötare: William Ekberg
Ägare: S G:s Potatis AB

— Äldre —

Gardner Shaw (33 stall)
JW: Har gjort en fin vinter men har nu en liten paus. Gör comeback i proposition 27 under Elitloppssöndagen. Kommer säkert tävla i silverdivisionen på ett fint vis under året och har en spännande utvecklingskurva.
Skötare: Linn Grahn
Ägare: Stall Courant & Hasse Backe

Unique Juni (31)
JW: En riktig hedersmärr som haft lite otur på Vincennes under vintern men ändå tjänat fina pengar. Planerat göra 2 starter i april och en i maj i Frankrike innan hon kommer hem till Sverige. Kommer säkert göra en riktigt fin säsong pengamässigt även detta år.
Skötare: Ann Kristin Rasmussen
Ägare: Jan Spåls Invest AB

Remarkable Feet (29)
JW: Haft en fantastisk vinter och det känns som han tagit ett steg till i sin utvecklingskurva. Spännande start på lördag i silverfinalen på Solvalla där vi kommer testa honom barfota runt om. Som det ser ut så kommer han göra en riktigt fin säsong där han förhoppningsvis kan växa in i gulddivisionen.
Skötare: Lena Wahlgren
Ägare: Team Westholm m. fl. (Christer Nordin, Henrik Carwelid, Håkan Matz, Johan Wetter, Göran Edgren, Thomas Mickelsson, Stig Wiklund & Johan Jonsson)

Strong Heartbeat (16)
JW: Besitter mycket hög kapacitet som vi inte fick ut under 2020. Nu är ”Strongen” kastrerad och det visade sig att en testikel troligtvis har besvärat honom. Har alldeles för lite pengar på sig i förhållande till sin kapacitet. Om han börjar sköta sig kan 2021 bli en häftig säsong för hans del.
Skötare: Linn Grahn
Ägare: Team Westholm m. fl. (Jörgen Ehrencrona & Tommy Brantestig)

— Kallblod —

L.Q. Widde (41 stall)
JW: Tog fem raka segrar ifjol och visade stora fartresurser men är inte helt lättkörd. Har haft en fin vinterträning och gör årsdebut inom kort. Sköter han sig under säsongen så är det definitivt en klassklättrare.
Skötare: Heidi Jääskeläinen
Ägare: Karl-Göran Wallin &
Heidi Jääskeläinen

Guli Rubin (34)
JW: Rubinen ser ut att börja växa in i eliten och har startat säsongen fint. SM är det stora målet i augusti. Järvsöfaks-avkommorna brukar utvecklas sent så han blir giftig i klassen i år.
Skötare: Heidi Jääskeläinen
Ägare: Canopus Trav KB
(Mikael Jonsson, David Årling, Tomas Jonsson, Claes Anklert & Robert Holmgren)

Hugo Bäck (33)
JW: Visade fina fartresurser och gjorde en bra årsdebut som 3:a på Bergsåker. Fina förtjänstmöjligheter i Dubbelcupen för hans del så vi ser fram emot en bra säsong för Hugo.
Skötare: Heidi Jääskeläinen
Ägare: Stall Vi Tre AB

Guli Fantom (23)
JW: Visade fina fartresurser redan som 3-åring men blev även lite galopplysten. Därav nu kastrerad och verkar mer balanserad o harmonisk för dagen. Årsdebut planerad till 4:e april på Romme. Jag har lovat delägarna att han skall vara med i derbyfinalen så vi har höga krav på denna kille.
Skötare: Heidi Jääskeläinen
Ägare: Team Westholm m. fl.
(Krister Söderstam, Micke Norinder, Thomas Mickelsson & Hunter Stabl