Vi i Team Westholm – “On the road again”

Följ med mig med några av mina passhästar på en roadtrip genom Sverige…

Veckan som har varit har resulterat i fina framgångar och framförallt många mil tillsammans med min närmaste arbetskamrat, Renault Master (tvåhästars bussen). Det började tidigt i lördags morse när Nelle d’Amour och jag packade in oss i bussen för en resa till Åby, Göteborg. Inbjuden till våran trip var även Johanna Blomander som stod för markservicen i hytten. Det var en kall men fin morgon och resan ner gick utmärkt. Väl på plats visade Nelle att han verkligen är en av Sveriges bästa montéhästar. Trots en strulig inledning kunde han avsluta sista varvet otroligt snabbt och hann förbi nästan alla konkurenter, bara en lyckades komma undan Nelles klor. Andraplatsen var värd 62.500 kr.

Söndagen var jag ledig, men i måndags var det dags för nästa resa. Då var det min fina 3-åring, Speedway Action:s tur att ge sig ut på vägarna. Resan gick till Färjestad och den förgylldes med sällskap av Synnöve Ahlberg (ägare till Speedway), som hade packat en ordentlig pick nick med kaffe, mackor och godis för att hjälpa till att hålla chauffören vid gått mod. Loppet blev helt perfekt för henne och körandes Jennifer Tillman kunde njuta åt en 2:a plats värd 50.000 kr.


Speedway Action             Arkivbild

I tordags var det dags för nästa utflykt denna dag med Quest for Life. Jag fick sällskap och framförallt körhjälp av Simon på vår trip till Bollnäs. Quest har visat exakt den gnistan som jag vill se i honom inför denna start. Med ett drömläge (springspår) och en distans som han brukar gilla kunde jag sela ut honom med stora förhoppningar. Han infriade de totalt och såg otroligt fin ut när han fick bestämma helt i ledningen. Daniel Olsson som körde var helt lyrisk efter loppet och den halsoperation som han gjorde i våras verkar ha gjort honom gott.

Efter ett par timmars sömn lastade jag Frodo, M.T.Excellency och Gun Westholm (med laddad fikakorg) och begav mig mot Gävle och lunchtrav. Frodo var uppanmäld i ett kortlopp så jag hade inga förväntningar alls på honom, men när loppet skulle avgöras så var han ganska överlägsen sina motståndare. Kaj Widell var därimot inte ett dugg överraskad och han har "stora förhoppningar att han kommer att mogna".

Summan av denna vecka blev 187.500 kr inkört till mina passhästar och 202 mil i hästbussen! Nu tar vi nya tag inför en mycket spännande vecka. Nelle skall starta i sulkylopp på Eskilstuna på tisdag och på onsdag skall Speedway ut i Breeders’ Crown semifinal med ett mycket intressant läge.

Jag vill även tacka alla i teamet som stöttat och hjälpt mig igång efter sjukskrivningen i somras… !

Vi ses på en bana någonstans i Sverige!

Jessica