Vi i Team Westholm – “Lilljörgen”

Vi i Team Westholm – "Lilljörgen"
Jag heter Lilljörgen, men min målsättning är att bli störst. Jag jobbar i Armanbo i Sala där jag sköter unghästar. Jag härstammar ifrån Sveriges travmetropol Flen. Jag har jobbat hos Team Westholm i två och ett halvt år, och tycker att jag har ett toppjobb. Behöver bara koncentrera mig på små hästarna sedan får jag följa med på topp trav, tack vare att min flickvänn, Jonna Silven, passar ett par riktigt fina starthästar. Plus att jag har egen körlicens som jag (nästan) alltid förvaltar när jag får chansen. Jag har som mål att slå mina kollegor och bli årets lärling på rommegalan i vinter..

Den här veckan har jag varit i Frankrike på en inköpsresa som Jörgen anordnat för sina hästägare.
Maten var bra. Vi åt rejäla fyrarättersmåltider och alltid var det någon som inte åt upp, men då höll jag mig framme. Vi började på Grosbois, där vi hade ett par snabbjobb på
morgonen, och eftermiddagen gick till skoningar och att kolla upp hästar. Vi avslutade dagen med en grandios kväll på Vincennes.

Lördag: Tidig morgon med buss, for iväg till Normandie och såg flera fina ettåringar hos Madrik, Ecajeul och Haras du Sassy, bland annat en ruskigt fin hingst efter Offshore Dream. På Haras du Sassy såg vi en nybyggd anläggning för simträning och även seminstationen var ny för året (elva avelshingstar verkar där). Vi blev bjudna på
Calvados och såg Olympiatravet på Equidia och skrattade åt fransmännen när L’Amiral Mauzun knäckte ryggstycket. Vi låg över i Lisieux på Hotel Mercure, där det var bröllop och dop samtidigt.

Söndag: Först Tarzans gård där vi såg hans bästa 2-åring, ett sto efter Scarlet Knight och Camilla Highness helsyster Twisterella. Sedan kom vi till Haras Montmirel, där svenska Anette Holmgren har sin bas. Hon hade ett 40-tal svenska märrar inackorderade för betäckning med franska hingstar. Håkan och Doreen (Misty Trotting) hade morötter med sig till sina fölston som var där. Där efter åkte vi till Chartes, där våran läckre tre åring Sabbat de Prelong tog sin andra raka seger allas glädje! Efter en ytterliggare fyrarätters lunch och ett antal glas vin så rullade vi i väg till dagens sista anhalt, uppfödarna till Atout-hästarna.
 
Måndag: Gjorde vi en snabb visit hos Jean-pierre Dubois. En enorm anläggning där ett stort antal av världens bästa hästar tränats. Besökte även hans stuteri där vi bl a klappade på Love You (världens dyraste avelshingst). Sen var det dags för hemfärd.  
Det var en mycket givande och rolig resa, med många trevliga inslag.
Nu är jag på hemmaplan igen och ut och kör unghästarna igen. Borta bra men hemma bäst.

Hej då.

P.s Jörgen har satt upp mig på Friendly Fire i lärlingslopp på Valla på söndag. Fick tyvärr sjunde spår bakom bilen, annars är det en rätt fin häst. d.s