“Vi firade med ett par groggar”

Ljusterös Kiss-ägaren om succécomebacken…

Ljusterös Kiss har inlett året strålande – och är tillbaka på allvar. På Solvalla för några veckor sedan var han duktig som trea, och på Romme i fredags vann han på V64:an. Hästen ägs av Firma H.E. Spårkonsult & 4 Hovar KB, där Håkan Eriksson är ägarrepresentant. Vi slog en signal till Håkan – som är lyrisk…

– Fan vad fin han var! Så bra som han var senast har han nog aldrig varit, säger Eriksson. 

Hur kändes det att hästen vann?

– Det var jätteskoj, jag kom precis hem ifrån Thailand och var lite förkyld så jag orkade inte åka upp till Romme. Flera av ägarna satt hemma hos mig och tog ett par stänkare, och vi blev oerhört glada när Jorma släppte ut honom och han spurtade till seger. 

Hur firade ni segern?

– Vi tog ett par groggar, och mådde allmänt bra. Det var synd att vi inte åkte upp och fick se det på plats – men det var kul ändå. 

Är du överraskad?

– I första starten efter vilan blev jag oerhört imponerad med tanke på tiden han gick. Senast var jag inte så överraskad men jag måste säga att det är bra av Jörgen och teamet att ni fått ordning på honom igen. 

Till sist: Vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Lillasystern till honom (Ljusterös Love, fyra år) kommer vilken dag som helst till er, så jag hoppas att det går bra med den hästen också, säger Håkan Eriksson.

Läs en tidigare intervju med Håkan här! 

Vid tangenterna: Patrik Fernlund