“Var helt sjukt, då kom det några tårar”

Möt Ulf Hellström – ägare till Poisson, Shibur Night och Zorento d’Amour…

Ulf Hellström blev hästägare hos Team Westholm i samband med att hans dotter, Linn Hellström, började jobba hos teamet. Han äger Poisson, Shibur Night och Zorento d'Amour tillsammans med Kenneth Cedbom. I en intervju med hemsidan svarar han på några frågor:

Vad var det som fick dig att satsa som hästägare?
– Mina döttrar höll på med allt inom idrott och det enda jag inte ville att de skulle hålla på med var ridning men det började de med. Som den tävlingsmänniska jag är fick jag över de på travet och vi är släkt med Lisells i Rättvik och vi köpte in oss i ett kallblod för cirka åtta år sedan. På den vägen är det. 

Ditt bästa hästägarminne?
– På den korta tiden vi hållit på måste jag säga första segern med Poisson. Vi köpte hästen från Hultman, han var trasig hästen rent mentalt och när vi väl kom till start och fick vinna satt jag på Cypern och gick iväg och kollade på loppet på liven. Jag satt på hotellet och såg loppet och fick se mina döttrar i vinnarcirkeln. Det var helt sjukt, då kom det några tårar och det var till och med så att han i receptionen kom springande och frågade vad fan som hänt. 

Vad fick er att satsa på Team Westholm?
– Grunden att jag tycker att ni har en förbannat fin anläggning och fina träningsmöjligheter. Vi är väldigt mycket för utedrift, att hästarna får vara ute mycket och det får dem hos er. 

Bästa med Team Westholm?
– Med den erfarenhet man har av lite olika stall så är det en härlig teamkänsla hos er. Man har lite roligare hos er än på många andra ställen, jag tror personalen känner så. 

Vilken är din favorithäst?
– Zorento d'Amour, det är vår son kan man säga. Linn tänker inte lika, men så är det för mig.

Vilken av dina hästar har du störst förhoppning på?
– Jag vet inte, de är så olika men jag tror alla tre har stor kapacitet vilket är jättekul.

Till sist; Vad önskar du dig mest av allt just nu?
– Jag har en dröm att helt oberoende få ropa in en häst som sedan blir riktigt bra. Jag läser på mycket stammar och lär mig den exteriöra bten och vill hitta en häst helt själv som blir grym, det är en stor dröm för mig, säger Ulf.

Vi önskar Kenneth, Ulf med familj lycka till framöver med hästarna!

/Patrik Fernlund