”Väldigt fin häst”

Lasse drömmer om SHL och mer segrar för Gadget…

Gadget de l'iton ägs av Stall N.G.U, Mora, och där är Lasse Halvars företrädare. För en månad sedan tog han karriärens första seger – och vi slog Lasse en signal för travsurr, och faktiskt en del hockey då han är en stark Morasupporter – till skillnad mot skribenten…

Vad tycker du är Gadgets starkaste egenskap?

– Det är lite svårt att säga, för vi har sett så lite av honom än. Han har galopperat mycket, och loppet han vann var ganska enkelt. Men det är en väldigt fin och stilig häst. Får han bara med sig benen ska det kunna bli bra. 

Vad tror du om hans framtid?

– Det får framtiden utvisa, men jag tror att han haft nytta av den här vintern. Jag hoppas han ska få en bra säsong. 

Du är en rutinerad hästägare, vad är tjusningen med hästägande?

– Spänningen, man hoppas alltid att det ska gå bra och att man får vara med där framme och hugga. Bästa hästen jag ägt är Jacquline Kemp, som var väldigt lovande och var med under elitloppshelgen som treåring. Tyvärr blev hon skadad sedan, och såldes till Holland för avelsarbete. 

Och så till hockeyn, där Mora ska möta mitt favoritlag Leksand. Vad säger du?

– Det blir trevligt. Det är bra på ett sätt att det är ett dalalag i högsta serien, men vi hade gärna haft två. Leksand har allt att förlora, och Mora att vinna och då vet vi att det brukar komma fram hjärnspöken. Jag ska på Moras hemmamatcher och heja. 

Tips på resultat i matchserien?

– 4-1 till Mora, eller 4-0.

Till sist: Vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Att nära och kära får vara friska. 

Vid tangenterna: Patrik Fernlund