Upp och ner på midsommar

Midsommarhelgen är över och vi summerar vad som har hänt i Rättvik. Två toppenprestationer att glädjas åt, men tyvärr en hel del sega ben och några riktiga floppar. I nöjesväg var det som vanligt en höjdarfest, där vi fick skämmas lite på scen…

Travhelgen inleddes på torsdagkvällen, där den riktiga höjdpunkten kom i sista loppet, come-backloppet "Style nästa". Precis innan åttitalsbandet rev av "vill ha dig i mörkret hos mig" fick midsommarfirarna en annan slagdänga. Life is Life svarade nämligen för en helläcker debut på en 1,16 tid med mersmak. Det var stor glädje i vinnarcirkeln, ägaren Lasse Johansson och hans fru Marita var lyriska för 5000 kr! Även uppfödaren Rehn kastade sig in i cirkeln, innan han skakade loss med Sandelin och c/o.

 
Life is Life vann i Westholmsdebuten med JW. Bilden från 2010.

I övriga lopp var det dock lite sämre takter. Uxor d’Ecajul agerade lite valpigt i dödens på 1.17,9 i sin debut. Carambole P. var seg invändigt och kommer att kollas upp. Samma gäller för Hot Pot som inte alls visade sina vanliga takter.

Urstark Japan
På lördagen var det Japanes Face som höll fanan högt för teamet. Han vann det anrika loppet Resmans styrkeprov över 3 140 m och den segern innebar också att den Amerikainspirerade ägaren Bosse Rydgren fick en flygbiljett till Prix d’Amerique och en chans att se trav på riktigt! Tränaren fick också en, som Signe reserverade i vinnarcirkeln. (efteråt ångrade hon dock sig och ville åka till Tyskland i stället..)


Japanese Face vann flygbiljetter till Frankrike. Tids nog får han nog ta bussen själv dit..

Dagens huvudlopp var Midsommarloppet och där gjorde Annicka Sverige comeback. Dessvärre blev det inte alls som vi hade hoppats. Hon såg fin ut till sista sväng, men där tappade hon travet mystiskt. Hon visade ingen hälta efter loppet och heller ingen puls. Kollas givetvis upp. 

Jätten Ninepoints Charlie var seg invändigt och blev först utan pengar i Breeders’ Crown för hingstar och valacker. Uhlan Noir kom till Rättvik med tre raka i bagaget, men fick dessvärre åka därifrån med en nolla. Han var helseg och måste vara sjuk.

Speedway Action svarade dock för en helt ok insats som fyra i Turbo Sunds stoserie. Hon var med i en tuff spetsstrid och fick rygg ledaren. Från den positionen fick hon tugga Torbjörn Janssons hjälm hela upploppet..

Ett nyp på scen
Vad hände då däremellan, på midsommarafton? Jo, som vanligt ordnade Siljans Travsällskap, med ordförande Sven Eriksson och hans fru Nina ett toppenarrangemang i Nusnäs på Bliktpunkten. Vid den sedvanliga tipspromenaden var en av frågorna vem som var bäst på ett nyp. Jörgen var en av kandidaterna, tillsammans med Claes Sjöström och fotbollsproffset Pontus Wernblom.

Svaret avgjordes på scen, tillsammans med respektive och det var kanske inte så svårt att lista ut anspelningarna (dessvärre finns det även inspelningar)… Det gick i korta drag ut på att tjejen skulle försöka bita av en korv som killen skulle svinga mellan benen… Det gick dock åt pipan, men som tur var var varken Claes tjej Hanna Olofsson, eller Pontus tjej Nina bättre, så det blev dött lopp… Vi kunde i alla fall skylla på att jag är vegetarian….

Resten av tiden har vi spenderat hos mor och far i Sätra, tillsammans med galna norrmän som lyssnade på Björn Rosenström (gör folk fortfarande det?? ) och tillsammans med Äppelbo-Maja som på ett klarsynt sätt försökte reda ut olika behov…. 🙂

Signe fick dessutom spelmännen att köra Prästens lilla kråka på repeat…

Sara

PS. Såg förresten att Nemo fick spår ett i Guldfinalen på lördag. Antar att Mia redan har ont i magen över motståndet och tycker synd om Nemo för att han måste springa så fort…