Unika drömmen gick i uppfyllelse för Bengt!

Bengt Fernlund hoppas på Solvallaseger…

Bengt Fernlund, Sundborn, har varit hästägare hos Team Westholm sedan 2009 då han och delar av familjen köpte in sig i Unique Reve som firat stora framgångar på Vincennes i Frankrike. Han är även ägare för Navigator Sib, som på lördag startar i lopp tolv på Solvalla utanför V75. Team Westholm tog Bengt på pulsen inför loppet och frågade lite angående trav i allmänhet.

Hur känns det inför loppet i morgon?

– Det är lite lurigt eftersom han inte varit som bäst på sistone men vi vet att hästen har riktigt hög kapacitet i grund och botten. Vinner gör han inte, men jag är glad om han kan prestera bra igen för då vet jag att det finns fina pengar att tjäna i framtiden. Jag gillar verkligen hästen, och han har bra fartresurser.

Varför satsar du på Team Westholm?

– Vi gick ju med på Unique Reve och det var en riktigt bra grej! Han har gett mig många glada stunder, och det är alltid kul att följa honom eftersom han är väldigt speciell häst, inte bara på banan. Det är lite tråkigt att man inte kan hälsa på honom så ofta då han bor i Frankrike men vi får bra rapporter därifrån hela tiden så det känns bra. Han ska snart starta igen efter lite vila och min dröm vore att han slog sig in i miljonklubben snart, det är ingen omöjlighet. Team Westholm har bra service och jag gillar verkligen tänket, det är helt rätt. 

Vad är roligast, spelet eller sporten?

– Jag har aldrig varit någon storlirare. Jag är med på något system ibland, men jag spelar aldrig själv. Det är bara frugan som lirar 20 vinnare och plats på en del hästar, men jag tycker sporten är betydligt roligare. Jag ser på trav i stort sett varje kväll, och det är roligt att följa hur experterna tippar och jag följer Team Westholms hästar.

Vad är det som är så roligt med att äga travhäst?

– Vi köpte in oss i en häst som Leif Witasp hade under 1980-talet och den blev faktiskt rätt så bra. Där fick jag blodad tand och det är en jäkla spänning när hästarna startar. Jag brukar inte hetsa upp mig så ofta, men just när hästarna ska starta blir jag nervös och svettig. Men det är en skön känsla.

Till sist; Vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Att Unique Reve snart är tillbaka som en vinnare, jag kommer aldrig glömma hans period den här tiden förra året då han vann lopp på Vincennes och tjänade  över 200 000 kronor på en månad. Sen hoppas jag att vi får en fortsatt bra semester på Kanarieöarna där jag och Britt-Marie är och solar oss, säger Bengt Fernlund till Team Westholm.