Två segrar på Romme

Två segrar på Romme
I lördags var det dags för de traditionsenliga V75-tävlingarna på Romme. Banan bjöd på en härlig påskafton, med strålande sol och över 5000 besökare. Team Westholm bjöd också på riktiga godbitar, såväl på banan som i stallet.

I lopp ett vann återigen den fine treåringen Rite Key (bilden). Lillebrorsan till Rite on Track tryckte sig till ledningen och var därifrån ohotad till segern. Det ser ut som han är ute på en joggingtur, han tittar och lyssnar och visar allmänt trevlig inställning till uppdraget. Segertiden blev 1.17,6 2 140 m auto. Ett stort grattis till ägarna Club 12, samt till skötaren Malin Granfors, som redan tidigt i vintras gjorde klart att "Lillriten" var något extra…

När det sedan var dags för V75 var det pansarvagnen River de Liton som fick visa vad hon går för. Hon startade från spår 5 på tillägg och låg till en början långt bak i fältet, men Jörgen tvingades gå fram när tempo blev för lågt. Även hon fick överta ledningen och såg verkligen riktigt fin ut därifrån avgjorde på ett bra sätt! Segertiden blev 1.15,4 2 160 m och segern var värd 100 000 kr. Ett stort grattis till ägarna Ecurie Piconnière och till skötaren Jessica Adler!

En riktigt fin prestation gjorde också Alu’s First Line, som tryckte sig till ledningen efter 500 m och sen stred hela vägen in till mål, men inte riktigt räckte till den sista biten. Han gick 1.15,3 2140 m och fick för det 25 000 kr. I samma lopp startade Frodo, som från sämsta möjliga utgångsläge (spår 4) galopperade direkt. Han hängde dock med på ett bra sätt och visade att han inte är borta i de här sammanhangen.

Sist ut var Brio som dock inte hade någon bra dag med två galopper, i starten och in på upploppet.

I stallet bjöds de som dök förbi på öl, vin, frukt och snacks och det var en riktigt trevlig stämning hela dagen! Ett stort tack till alla som hjälpte till och som bidrog till en trevlig dag!

Sara