“Tur det var högt i tak hemma”

Withmas ägare om segerglädjen…

Mats Löfstedt har fött upp och äger tillsammans med sin familj stoet Withma, som förra onsdagen tog första segern i vår regi. Hon vann enkelt ett V86-lopp på Bergsåker, och tjänade 60 000 kronor. Vi slog Mats en signal för en intervju. 

Hur var känslan i kroppen när Withma passerade mållinjen som etta?

– Det var tur det var högt i tak hemma, så kan jag säga. Fy fan – det var häftigt! Jag var inte på plats, men vi satt hela familjen och kollade och det var riktigt häftigt. Jag är inte förvånad, att det är en bra häst har vi sett och Jörgen körde enligt skolboken. När allt stämmer går det så där bra för henne. Det är en ruggig madam. 

Vad tror du om hennes framtid?

– Jörgen har höga förväntningar på henne, och kan hon hålla sig fräsch så hoppas jag att hon kan gå väldigt långt. Inte alls omöjligt att hon når Stoeliten. Camilla som sköter henne har verkligen fått bra kontakt med hästen, hon ger Withma det hon behöver. 

I dag debuterar en annan av era hästar, Feeka S.E.. Vad tror du om henne?

– I dag är en stor dag, det blir spännande men det blir att se ATG-live i kväll också då jag inte fick någon med mig och det är en lång resa. Hon har fått mycket tid, och det är en fin häst. Jag gillar henne. Jag hoppas att vi kommer åka mer på trav framöver, för det är så kul att se hästarna på plats. 

Till sist: Vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Vad ska jag önska mig? Jag hoppas att Oskar och Camilla är nöjda med hästen i kväll. Jag hoppas de tycker att det är enkelt att åka hem i kväll, säger Mats Löfstedt. 

Vid tangenterna: Patrik Fernlund