Trippel på Rättvik

Jörgen jagar kuskchampionatet på Rättvik och idag drog han ifrån mot Kajsa med två segrar.

Dagen inleddes med favoritspelade Ninepoints Avalon som tog ledningen och vann på ett bra vis, trots avsaknad av snabbjobb i kroppen. 25 000 kr och ett stort grattis till ägarna Westholm/Gustavsson, Stagenmark. Ett grattis också till skötaren Jasmine Ising.

Nästa häst ut var Dellvann, som även han var mest betrodd. Samma scenario utspelade sig, ledning från start till mål och fina 35 000 kr till Elving, Fast, Brantestig och Lindgren. Ett grattis till dessa ägare och till skötaren Lina Månsson-Gustavsson.

Sen var det Jag Pierres tur, men han var troligtvis sjuk och slutade oplacerad. Efter det var det start för Roffe Jonsson-tränade Lex Lotus, som gjorde en okej debut som trea. Jessican startgalopperade och gjorde en godkänd upphämtning även hon till en tredjeplats. Jörgen grubblar vidare, han hittar inte riktigt nyckeln till denna dam. 

Ösbyskolans Yes No Problem var nästa häst ut och där gjorde Jörgen ett ryck varvet kvar och övertog ledningen. Det såg länge ut som om det skulle bli vinst, men det tog emot sista stegen. Hon får godkänt som tvåa.

Nyförvärvet Sargazzo de Dion avslutade dagen med en mäktig styrkedemonstration och vann med många längder, men där får Jörgen fundera vidare med träning och balans för att få honom på topp. Än så länge ett snyggt skötarjobb av Lisa Mannberg (bilden) som liksom ägarna Stall Kvistgården får ett stort grattis.

Sara