Travets talanger

Travets talanger
I helgen var jag på sista träffen för Travets talanger. Det är ett projekt som vi driver ifrån STC med hjälp av pengar som kommer via Hästnäringens Nationella Stiftelse, HNS. Det är 15 st ungdomar som under året fått chansen att utvecklats inom travet, genom bl a mental träning med Stig Wiklund, studiebesök (bl a hos Team Westholm), mentorskap hos tränare samt en löpserie. Det är kul att se att det finns ett sånt driv hos travets nya generation och att projektet verkligen har utvecklat ungdomarna. Dessutom har fler inom travet fått upp ögonen för att det är viktigt att satsa på ungdomar! 

Travets talanger har vi ju även hos Team Westholm. Vi är ett ungt team med många talangfulla såväl kuskar som hästskötare. Jag tycker att de gör ett jättejobb, särskilt nu i mörka, regniga november, när det kanske är som tyngst att jobba med hästar.

Dessutom är det verkligen travets talanger på unghästsidan! Har suttit och kollat på både foton och filmer på de senate tillskotten bland unghästarna. Klaus Fritzch, som bor i Österrike och inte har möjlighet att se sina hästar så ofta, får nu film och bilder skickat till sig och han har all rätt att vara stolt över sina fina ettåringar! Hade hoppats att kunna lägga ut filmerna på hemsidan, men har inte riktigt förstått mig på tekniken…. Hoppas att det kommer snart!

Jörgen är som sagt i Frankrike och hade haft en trevlig middag med Grosboisfolk när jag pratade med honom alldeles nyss. Sabine hade kockat, och hon tycks ha riktig talang för det (ytterligare en talang..), för Jörgen berömmer alltid maten när hon har lagat.

Själv har jag varit i Stockholm och jobbat och ska dit imorgon igen. Vår stora vardagshjälte och räddare i nöden, mor/svärmor/farmor GUN har som vanligt ställt upp och varit barnvakt, eftersom Signe, efter en vecka med "halvinfluensa" och hemma från dagis också fick vattkoppor och nu alltså är portad igen… TACK, TACK, TACK Gun för att du räddar vår vardag och dessutom hjälper till på alla andra möjliga vis med gården och huset!

Beauty Class startade idag i ny ägarregi, men fick dödens och tröttnade in på upploppet. Har inte hört någon kommentar ifrån vare sig Anna eller kusken, men hon kanske blev lite väl trött för att vara helt godkänd. Men, vi får invänta kommentar från de som var på plats….

I morgon är det som sagt spännande start med Sponsor. Överlag är det väldigt roligt med den franska satsningen, som hittills har fallit väldigt väl ut! Jag hoppas att vi kan fortsätta att vara ledande bland de svenska tränarrörelserna i Frankrike och att vi kan utveckla det ännu mer. Nu är det bara tränarens franska som vi ska slipa på lite…. 🙂

Bonne Nuit!

Sara