”Trädgårn” drömmer om Vincennes vinnarcirkel!

Hallå där Stig Amrén…

 

Stig ”Trädgårn” Amrén, 69 år, har varit en trogen hästägare hos Jörgen Westholm i cirka sju år och ägt cirka 30 hästar. ”Trådgårn” satsar på både svenskt och franskt, och har genom åren ägt hästar som dubbelmiljonären Phorbas du Goutier och har nu löften som Lyckliga Lotta och Eldvin. 
 
Amrén åker alltid med Gröna Bussen på trav när hans hästar startar, och när han besökte Karlsro under fredagen innan Eldvins lopp på Romme tog vi en pratstund med hästägaren:
 
Du har ägt massor av hästar de senaste åren, vad är tjusningen med att vara hästägare?
– Jag tycker om när det händer något, när det är lite livat. När man börjar bli lite äldre måste man skaffa sig en aktivitet och det är därför jag blev hästägare. Jag var 61 år när jag skaffade min första häst. Jag hade sett Jörgen på tv och jag hade en plan på att köpa sju-åtta ettåringar och jag ville satsa på någon yngre och då kontaktade jag Jörgen. Jag besökte då honom och pekade ut en häst i hagen, men den var tyvärr såld och hette Rite On Track. Intill honom stod två andra hästar som jag köpte, men det blev inget speciellt av dem. 
Du blir ofta väldigt rörd när dina hästar vinner, varför då?
– Man blir så glad! Jag är en känslomänniska, jag kan börja gråta när jag ser något fint på tv:n. Jag har aldrig köpt en färdig häst, jag har haft dem sedan de är ”små skitar” och när det går bra så blir man lite rörd, så är det och det är så jag är, det är inget att skämmas för. 
Varför satsar du på Team Westholm?
– Från början ville jag satsa på någon yngre förmåga och jag hade sett Jörgen några gånger. Jörgen är en ärlig och uppriktig människa, jag trivs bra och kommer fortsätta vara hästägare här. Det är en svår bransch, men Jörgen är korrekt mot sina hästägare och det uppskattar jag.
Vilket är ditt bästa minne som hästägare?
– När Phorbas tog sin första seger på Vincennes, det var en stor grej. Jag var på plats och såg loppet, att vinna på världens största travbana var väldigt mäktigt. Jag hoppas och tror att jag får uppleva det igen, men med vilken häst är svårt att säga. Jag är helt övertygad om att jag har en vinnare på Vincennes i framtiden! 
Du brukar stötta dina hästar på spelet, varför det?
– Det är ett sätt att tjäna pengar, jag är affärsman. Jag har en otroligt rolig spelhistoria från Frankrike, och den uppstod bara för att jag har sådan otrolig tur i livet. Jag skulle köpa häst i Frankrike och hade då växlat in massa pengar och hade många 500-eurosedlar. Jag brukar spela 500 kronor vinnare och 500 kronor plats på mina hästar, annars är jag nummerspelare. Jag var på Vincennes och spelade 500 vinnare och plats på en häst jag aldrig hade sett tidigare. Det roliga var att jag tog i fel ficka så det blev 500 euro vinnare och plats. Hästen vann till 43 gånger pengarna och jag vann över 200 000 kronor. Jag stoppade pengarna i fickan och gick hem… 
Vilket är ditt drömlopp att vinna?
– Alla! Att vinna ett lopp med 25 000 kronor är lika roligt som att vinna ett lopp med 100 000 kronor i förstapris. Det är en upplevelse att vinna, jag kollar aldrig vad det är i förstapris. Det struntar jag i. 
Till sist; Vad önskar du dig mest av allt just nu?
– Att mina egna uppfödningar blir bra. Jag har många lovande hästar.
 
 undefined