Tog fel häst – blev hästägare!

Möt Palle Pettersson…

Palle Pettersson är en extrem djurälskare och för tio år sedan köpte han sin första häst. Sharp Concrete köpte han efter en rolig historia och den hästen vann sju lopp och sprang in över en halv miljon kronor. Efter det var Palle frälst – och han har nu två avkommor (Sharp Concorde och Ninepoints Sharp) efter sitt första sto. På onsdag startar Sharp Concorde i ett V86-lopp på Solvalla och vi slog Palle en signal för att snacka hästägande och lite annat smått och gott.

Vad var det som fick dig att börja satsa på travhästar?
– Det var egentligen ett olycksfall. Jörgens kompis, som jag är morbror till, var hästägare hos Jörgen för många år sedan och jag åkte ut till Jörgen tillsammans med Peter Magnusson och några till för att vara med och köra. Efter den dagen sa Jörgen att jag gärna fick komma igen vilket var roligt att höra. Jag åkte sedan ut varje lördag när jag var ledig och blev erbjuden flera hästar under resans gång men det var ingen som föll mig i smaken. Sen selade jag fel häst en gång, meningen var att stoet jag selade inte skulle träna med hingstarna och valackerna men när jag körde henne kände jag hur hon svarade upp de andra på ett extremt bra sätt och efteråt sa jag till Jörgen att jag hittat min häst. Det var Sharp Concrete och hon var två år då.

Vad är tjusningen?
– Det är hästarna som individ, det ligger alltid i första hand. Jag brinner inte för travet speciellt mycket, men jag brinner för hästar. För min del hade det lika gärnat kunnat bli att jag körde en nordis i skogen om jag stött på någon bonde på den tiden. Trav är en rolig sport, men det är hästarna som jag har störst intresse för.

Vilket är ditt bästa hästägarminne?
– Det är när jag och Jörgen åkte iväg med Sharp Concrete och hon vann sitt debutlopp på Örebro, det var fantastiskt. Hon vann med flera längder. Sedan var jag med när Super Light gjorde sin första start i Frankrike, det var också riktigt häftigt men han ägde jag inte utan var bara med och hejade.

Vad tror du om Sharp Concordes chanser på onsdag?
– Jag är glad om hon tar pengar, så är det faktiskt. Jag är lite osäker på henne för dagen och det var otur att hon galopperade senast, säger Palle Pettersson.

Till sist; Vad önskar du dig mest av allt just nu?
– Att mina och teamets hästar går bra, jag hoppas på ett bra 2013.