“Stort förtroende för honom med unghästarna”

Fredrik Enarsson kan ha en V75-vinnare på söndag…

Fredrik Enarsson (Stall Frena AB) har varit hästägare hos Team Westholm i flera år och firat fina framgångar. Hästarna som tävlat är Magnesia och Radjah d’Inverne och underifrån fyller tvååriga Alwoods Cassandra på. Vi slog Enarsson en signal, han har Radjah dÍnverne till start på V75 på Mantorp denna söndag.Radjah d’Inverne vann en V75-final under det gångna året, är det årets höjdpunkt? 

– Definitivt, Oskar körde perfekt och ingen stod emot Radjah på upploppet trots oryckta tussar. Jag och min far satt på e-läktaren så det upploppet glömmer vi inte i första taget.Kan man kalla honom en hedershäst?

– Det tycker jag, han hade lite problem som unghäst och därför missade vi i princip tre- och fyraårssäsongerna, men det tar vi igen nu istället. De kanske är så att dom behöver lite mer tid med Tenor de Baune på mödernet.Vad är ditt bästa hästägarminne någonsin?

– Naturligtvis finalen på Valla med Radjah men också Magnesias prestationer i unghästloppen. Hon har ju tävlat i många finaler, inklusive sto-derbyt på Jägersro som också är ett trevligt minne.Du har tvååriga Alwoods Cassandra, tanken när du köpte henne och vad tror du om hennes framtid?

– Jörgen är ju väldigt duktig på att scouta ut fina typer som dessutom varit prisvärda i inköp, därför har jag ett stort förtroende för honom när det gäller unghästar. Jag hoppas naturligtvis på fina framgångar med henne, hittills verkar det lovande, dessutom finns det ju lite mer pengar att köra om nästa år vilket också är positivt.Till sist: Vad önskar du dig mest av allt just nu? 

– Det vanliga, hälsan och familjen, men till familjen räknar jag ju också hästarna så först och främst ser jag fram emot en fin prestation av Radjah på V75.Vid tangenterna: Patrik Fernlund