Startat och till start!

I går var det trav på Solvalla och kval till Europaderbyt. Jörgen körde G.H. Nemo, men han missade finalen med en hårsmån.

Efter en kort inledning i dödens tog Ludde över med Juggle Face, och allt såg ut att lösa sig perfekt. På bortre långsidan galopperade dock Juggle Face och Nemo fick åter dödens. Jörgen gjorde en, enligt han själv i efterhand, något överforcerad manöver och försökte ta ledningen av Red Hot Dynamite. Det såg ut som som det skulle lyckas, men svängen räddade ledaren och Nemo hade förbrukat lite för mycket krafter för att kunna räcka till en finalplats. Han slutade femma, men det var riktigt hårt på linjen.

Startade gjorde också Frodo, som stod tillägg i ett lärlingslopp. Han blev störd i inledningen och hamnade sen sist utvändigt, samtidigt som de höll ett bra tempo där framme hela tiden. Frodo kom aldrig riktigt in i loppet och slutade oplacerad.

I morgon är det Rättvik som gäller, Team Westholm väljer Rättvik framför Solvalla, då prispengarna är bättre där. Ett helt koppel med hästar är det till start, bl a Tam’s Igoria som vann senast på Romme. Colldina Clip går ut från ett passande läge och nu vore det väl dags för första segern! Startar gör också Dellvann, Speedway Action (lopp 6), Jag Pierre, Coktail Zon och Super Cent.

Om ni har mer tid under fredagen än att gå på trav så kan vi rekommendera Rättviks marknad. Man kan köpa kokosbollar, 20 strumpor för 100 kr och en massa andra nyttiga saker!! Vi kommer att köpa med oss munkar och annat nyttigt som vi bjuder på i hästbussen!

Sara