“Sporten lockar mer än spelet”

Läs intervjun med Rickardh Fasth…

Rickardh Fasth har varit hästägare hos Team Westholm i flera år och är nu delägare i Dellvann och tvåårige Star Smasher. Fasth köpte sin första häst 2004 och har ett stort intresse för både sporten och spelet. Team Westholm tog Fasth på pulsen då Dellvann i morgon tisdag gör comeback på tävlingsbanan.

Vad är det roliga med att äga travhäst?

– Det är spänningen och pulsen när hästarna startar. Om man inte äger häst spelar man på trav och då får man lite puls men det blir en helt annan dimension när man har en egen häst till start. Det är otroligt svårt att förklara, men det blir ett annat spänningsmoment. Jag blir ofta nervös, men inte imorgon då jag inte har några större förhoppningar. När man tror att det ska gå bra får man puls.

 

Hur fick du intresse för travsporten?

– Från början var det spelet som lockade. Jag började med trav 1992 och satte min första V75:a 1993 som gav över 100 000 kronor. Jag och mina kollegor på jobbet satsade en hundring var varje lördag och det gör vi faktiskt fortfarande, vi har hållit på i 20 år nu. Sedan tippar jag V75 åt Åkrahallen i Sala.

 

Vad är roligast, sporten eller spelet?

– Sporten skulle jag säga i dagens läge. Det är klart att spelet är roligt när det väl går bra men trav som sport intresserar mig. Jag är intresserad av allt som handlar om trav.

 

Ditt bästa minne som hästägare?

– Det finns flera men det allra roligaste var när min första häst, Kill Bill, vann. Han vann ett lopp under midnattstravet på Romme, han var tre år och det var spets och slut till sex gånger pengarna om jag minns rätt.

 

Vad tror du om Dellvanns comeback?

– Jag tror att han kommer göra ett bra lopp och sitta fast med lite krafter kvar. Skulle han få lucka så går han nog bra till slut och är trea-fyra. Jag är nöjd om han gör ett bra lopp, sen om han är trea eller sjua spelar ingen roll den här gången. Vi vill ha en häst som kan starta på V75 och Dellvann har visat att han har kapacitet för det så vi hoppas att han kan komma tillbaka dit.

 

Varför satsar du på Team Westholm?

Det är närheten, det är lätt att komma ut och hälsa på och Jörgen har jag känt sedan länge. Sen är det ett bra team med bra information på hemsidan och sen är det lätt att få tag i Jörgen och personalen. Man får bra service.

 

Till sist; Vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Att Dellvann gör ett kanonlopp i morgon, säger Rickardh Fasth.

 

Team Westholm önskar Rickardh och de andra i gänget bakom Dellvann lycka till!    

undefined