Spante: Det var fantastiskt bra!

Delägaren om Urgent Calls seger…

Urgent Call är en andelshäst via Easy KB, och i tisdags fick den stora ägarskaran jubla högt – då deras treåring tog karriärens första seger i den andra starten. Hästen vann från ledningen, och vi slog delägare Mattias Spante en signal för att surra trav samt V75 inför helgen. Mattias som jobbar på Travtjänsten.

Du var på plats, och hjälpte till att jobba in Urgent Call som vi kan se på bilden nedan. Hur var känslan när han skar linjen som etta?

– Den var fantastiskt bra, måste jag säga. Prestationen var bättre än vad jag hoppats på redan nu. Jag var med och jobbade lite i början på upploppet, men sedan var det lugnt. Jag hade feeling att det skulle ordna sig, och det gjorde det. Sedan bar det av till vinnarcirkeln, det är rätt givet då man är på plats. Det var ett tag sedan jag var där… Det var kul att få se hur det såg ut där igen, och fler gånger hoppas jag på. 

Vad är roligast, vinna 50 000 kronor på trav – eller när en delägd häst vinner lopp?

– När en delägd häst vinner lopp. Att vinna pengar kan du göra när som helst, men en häst startar inte så ofta och det är "där och då". Då blir det mer känslosamt. Jag är betydligt mer nervös när en häst ska starta, än om jag kan vinna pengar i ett travlopp. 

Varför äger du häst?

– För att få ytterligare en spänning i travet, än bara spelet. Sedan drömmer man så klart om att vara med i de stora loppen. 

Vilken är helgens bästa vinnare på V75?

– Vi har en podcast på vår hemsida varje måndag, och där meddelade vi toppchans på Serious Try i V75-1. Jag går emot Duffman, men måste vara ärlig. 

Till sist: Vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Ja du, det var ingen lätt fråga. Vad ska jag svara på det? Sju rätt på V75 och fler segrar för Urgent Call. 

Se bilden nedan – där Spante (till höger) står och "vrålar" in Urgent Call till seger! 


FOTO: PRIVAT; FRÅN ATG-LIVE

Vid tangenterna: Patrik Fernlund