Solvalla flyttar till Sala!

Team Westholm kan med glädje berätta att Solvalla flyttar till en mycket centralt belägen travplats. Tore Fyrand, som under lång tid åkt runt för att titta, har nu hittat det optimala läget och Solvalla har nu valt att köpa markerna runt Karlsro!

Karlsro ligger mitt i travsverige, cirka 10 mil till Stockholm, Romme, Eskilstuna, Gävle. Salagruppen som ligger bakom idéerna och projektet har sytt ihop ett koncept som passade Solvalla. Sala Sparbank kommer att finansiera alla projekt, de har ju redan visat att de satsar så hårt på Julmyra gård, så travet ligger dem varmt om hjärtat.

Banan, som givetvis 1400 meter, designas av värlsvane Jörgen Westholm. Det blir ett långt upplopp, något som kommer att göra loppen intressanta. Solvalla har ju sedan länge haft problem med banskötseln, så tråkigt nog för Team Westholm har de redan anställt våra banskötare Robin och Åke, med största sannolikhet på grund av deras goda rykte. Svensk Travsports styrelse har beslutat att inga läktare behöver byggas, pga den sviktande banpubliken. Istället blir det en TV-kanal som sänder 24 timmar om dygnet härifrån arenan, Trav 24. Styrelsen tog dock det kloka beslutet att om intresse för banpublik finns så bygger de.

Hästsportens Hus flyttas ut till arenan och byggs på innerplan för att de anställda i huset på något vis ska komma i kontakt med de aktiva…

Sala kommun ser projektet som en fantastisk satsning. De har redan sponsrat i 10 år framåt med silverpokaler i alla lopp, nu när Sala Silvergruva ska börja bryta silver igen.

Sätra Brunn Hälsohem byggs om för travintresserade och till en vargby där man kan umgås med frilevande vargar. Dit man tror sig kunna locka många stockholmare som älskar dessa stora, gulliga hundar.

Några kommentarer från kända människor kring den fantastiska satsningen:

Stefan Melander, stor uppfödare 2 mil från den framtida banan:
– Detta blir perfekt för mig! Det blir som sire stakes som i USA. Hästar som födds i Sala och Heby kommun  får ett eget unghästprogram för treåringar med 250 000 kr till vinnaren i 96 olika lopp om året. Så nu blir det en tuff fight mellan mig, Misty Trotting och Västerbo Stuteri med fl. För kallbloden ser Tabac ut att bli ensamma på banan. Fast, å andra sidan, det dröjer nog inte mer än ett par timmar innan Jan-Olov Persson bytt adress, när det här blir verklighet.

Bernt Martinsson fd sportchef på Romme:
– Jag är jätteglad över att Sala Silvergruva satsar stenhårt på samma hederspris i 10 år framåt. Själv köpte jag en långtradare med kristallskålar ifrån Orrefors som räckte under mina 42 år på Rommetravet.

Sara Strömberg, ungdomsansvarig på Svensk Travport och boende på Karlsro.
– Yes! Efter 22 mil tur och retur kommer jag äntligen ha gångavstånd till jobbet!

Slutligen Jörgen Westholm, travtränare på Rommetravet.
– Helt perfekt! Nu kan jag kombinera tjänsten som generalsekreterare på Svensk Travsport och travtränare. Dessutom kan jag ta mycket mer betalt nu när jag blir Solvallatränare.

För mer info kontakta Salagruppen, ansvarig Michael Newbank, hemligt telefonnummer.