Snacka om seriös analys!

Hästägare Jalsing i farten…

Roger Jalsing, delägare i Viscount, är en seriös man då det gäller att analysera travlopp. Vi kom över ett mejlutskick han gjort till sina hästägarvänner inför Viscounts start i dag på Solvalla. Sådana här analyser serverar han sina hästägare varje gång, och vi har fått tillåtelse att lägga ut mejlet. 

I framtiden, någon gång under hösten/vintern, har Roger lovat att bjuda hemsidans läsare på en analys till en hel V75-omgång.

Ett tips: Håll utkik efter det. 

Vi önskar Viscounts ägare lycka till i kväll – och ska vi tro Roger kan Viscount, eller The King som han kallas, vinna. 

Lycka till önskar Team Westholm

MEJLET HÄR UNDER!

Travvänner,

 

Knappt har vi hämtat oss efter senaste starten och vinsten förrän det är dags igen. Jäkligt roligt med trav. Nu är det lite andra förutsättningar än senast: bättre spår, tuffare motstånd vilket också inkluderar äldre hästar. Dock kör vi samma kusk.

 

När jag pratade med Jörgen senast vill han starta Viscount två till tre gånger till innan vinteruppehåll. De starterna ska vara för att Kingen ska få lite fler lopp i kroppen och ingen maxning kommer att ske utan som tidigare får hästen göra så gått han kan utan krav från kusk. 

 

Camilla meddelar allt väl med honom i dagens träning.

 

Vi lär som vanligt få en inbjudan av Easy Kb att ta med en gäst per ägare. Behövs flera biljetter kontakta mig.

 

Jag kommer kanske att tälta utanför banan från tisdag annars kommer jag tidigt på onsdag.

 

En kortare analys än senast:

 

1.    Har gått bra i regi Diederik Meilink och får dessutom BG i sulkyn och kan starta ganska snabbt bör vara en av fyra som har chans.

2.   Detta är en stark rackare som klafsar på likt en häst vi känner väl och skulle det bli högt tempo håller jag det inte för omöjligt att den kan vara med i striden.

3.   Treårigt sto från SHJ som suttit fast med sparat två gånger i rad, näst senast mot klart dugligt motstånd och nu kör Erik igen som vid segern för fem starter sedan, ändå svårt vinna.

4.   Måste till mycket finsk urkraft för att få denna först över linjen, uppträder hetsigt och hamnar i det slagna fältet trots Jorma.

5.   The King, gjorde det väldigt bra senast och vann ganska lätt med gott om krafter kvar, liknande upplägg och inte helt chanslös. En av fyra med chans.

6.   Startade näst senast i Lördagsloppet och blev femma från tredje inner utan att imponera. Felade en bit efter start senast. Vann i Örebro i juli i ett lärlingslopp och gjorde det bra efter optimal resa och vann i lunchlopp på Valla i maj från dödens, inte helt oäven men svårt att se den vinna nu.

7.   Två raka på Valla och med en stigande form hos stall Melander bör detta vara hästen att slå. Kan öppna bra och finns risk att han sitter i ledningen efter 400 meter, eller vad säger BG?

8.   Vann näst senast med Daniel i sulkyn. Tog då ledningen direkt och fick bestämma efter behag avslutade underkant 15 sista 700 och vann lätt, helt OK. Senast galopperade hästen omotiverat. Behöver mycket tur härifrån.

9.   Hamnade först i andraspår senast i ganska bra treåringslopp (mötte nummer tre) fick andra ytter efter ett varv tappade travet ur i sista sväng som trött och slagen. Inget underdjur och vinner inte det här loppet.

10.             Startade på V75 senast och felade med tredjeplatsen på gaffeln efter en bra avslutning. Är nog en ganska bra häst efter avelfantomen Muscle Hill. En av fyra med chans. 

11. Hästen gör sin 62:a start nu och har två segrar. Vann faktiskt näst senast i Mariehamn. Kämpa Johan. 

12.             Sju raka monté-starter och trots Örjan kommer hästen inte att vända upp efter mål nu på onsdag.

 

Rank: A 7 1 10 5 B 2 3 6 C 8 4 9 12 11