“Slaget är inte förlorat om V86-6”

Lars Kraft om Luksoms framfart…

Lars Kraft (TDAB Fastigheter AB) äger flertalet hästar hos teamet, bland annat Luksom som nyligen vann på ett rejält sätt och på onsdag är det dags för start på V86.

Vi slog Kraft en signal och surrade lite trav i allmänhet och Luksom som ägaren tror en hel del på. 

Vad säger du om Luksoms insats vid segern senast?

– Jag var imponerad. Det var första gången han gick ett långt lopp och han hade en himla spurt. Nu springer han på Solvalla på onsdag igen och det är samma distans, så jag är stor optimist. Han imponerade så pass på mig senast och Jörgen var dessutom väldigt nöjd, så jag ger inte slaget förlorat i DD-1.

Han utvecklas fint just nu, är du förvånad?

– Jag har alltid vetat att han haft hög kapacitet, men han har haft ett virus men när man fick ordning på det har han gjort det jättebra. Han orkade inget förut, men nu är han rikigt stark. Jag tror att det blir en fin Scarlet Knight-avkomma av honom när vi summerar karriären. Det blir en miljonhäst, det är jag övertygad om, precis som Nouvelle Avenue kommer bli. 

Du äger många hästar. Vilken är din favorit bland hästarna?

– Det är Nouvelle Avenue, men Under the Counter ligger mig också varmt om hjärtat. 

I övrigt då, hur går det annars med travet?

– Jo då, riktigt bra. Jag är lite kaxig just nu, då jag satte GS75-lappen i söndags och dessutom hade jag en rak DD så jag är i form. Men det blev enbart sex rätt i lördags på V75 då jag sprack på Valeur. 

Till sist: Vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Att jag får leva vidare och se mina hästar göra bra ifrån sig, säger Lars Kraft. 

Vid tangenterna: Patrik Fernlund