Skötarblogg

Nu drar vi igång med skötarblogg på hemsidan. Jessica Bäck Silfors skriver…

Hejsan!                                                                              Karlsro 2012-01-18
 

Jag som har fått äran att skriva första inlägget i hästskötarbloggen heter Jessica Bäck Silfors. Jag är nitton år, jobbar som hästskötare på Karlsro och har jättefina passhästar.

Som hästskötare får man vara med om många spännande äventyr. Speciellt alla resor man får göra med hästarna till tävlingar och så vidare. Första helgen i januari hade jag turen att få göra en extra spännande resa för då startade Such a Feeling på Vermo i Finland! Det var V75-premiär på finsk mark och våra grannar i öst hade verkligen lagt ner arbete för att vi svenskar skulle trivas och ha det bra. Det var en lång resa med avfärd redan torsdag kväll och vi kom hem igen söndag förmiddag men hästarna tog det bra och vi kunde åka hem med fina resultat. Min krigare Such a Feeling, till vardags kallad Fille, höll starkt som trea i sitt lopp. Det var riktigt kul att våran andra häst i loppet Armani Trot fick vinna. Stort tack till ALLA inblandade för en mycket bra helg!

I måndags var det åter igen tid för ett äventyr fast lite närmare denna gången, behövde bara åka till Eskilstuna. Då var det Filles hagkompis Gin Rummys tur att äntra banan för första gången i år. Gin är lite av en Strul-Pelle och har tyvärr galopperat bort många chanser men när han håller benen i styr och gått felfritt har han vunnit. Så efter ett bra lopp i rygg på ledaren fick han en lucka in på upploppet och såg till att hans näsa var först i mål!

2012 har börjat bra för min del och för mina passhästar. Nu laddar vi mot en god fortsättning och nya segar! Nästa chans blir redan nu på lördag då Fille startar i V75-1 på Bergsåker, mycket spännande och han kommer som alltid att göra sitt bästa för att vara först i mål!

Övriga passhästar är Brightman som startar inom kort och Ninepoints Charlie som vintertränar för fullt i takrakan. Nyblivna treåringarna What a Supergirl, Vekio du Bocage och Verdi de Crouay ser mycket fina ut och det kommer bli ett spännande år för oss!

Ha det gott!

Kram Jessica