Sett i Gästboken!!!

Måndag morgon och full fart hos Team Westholm -då mitt i värsta ruschen ser vi detta fantastiska inlägg i gästboken! -Åh så roligt med nöjda hästägare!

Tacksam hästägare!                         (från Gästboken 19 sept 2010)

Onsdagen den 15:e reste vi till Frankrike med ett gäng gamla och nya hästägare. Idag söndag den 19:e sitter vi här med nytänd brasa, god middag och ett glas rött och tänker tillbaka på en underbar resa i mycket gott sällskap arrangerad av Jörgen och hans manskap.

Vi reste ner till Frankrike mest för att se och lära och kanske köpa en ny häst. Redan på planet ner träffade vi Christer Häggström som var entusiastisk och väl förberedd med en diger lunta av utvalda tilltänkta objekt. Väl i Paris mottogs vi av Daniel Parling och reseledaren "fransosen" Peter Engberg som vänligt och snyggt guidade oss genom landets seder och bruk under de följande dagarna. Efter avsmakning av god dryck på Calvados-slottet Chateau de Bruil anlände vi till Deauville där auktionen ägde rum.

Som svans av yra höns följde vi Jörgen o Daniel i vår jakt på den perfekta kombinationen av stam,exteriör och utstrålning. Vi antecknade vilt i våra "biblar" (auktionskatalogen) för att vara så bra förberedda som möjligt. När budgivningen startade följde vi priserna upp och ner mot våra anteckningar. Spända satt vi på läktaren med våra nyvunna vänner Niklas och Arne Jonsson och väntade på att de skulle få slutföra sitt tilltänkta köp. Jörgen smög i kulisserna för att diskret kunna delta i budgivningen. Vi missade honom i slutfasen men när han gjorde tummen upp så förstod vi att affären var i hamn. Att se deras lycka var stort men att bli bjuden på champange av uppfödarna tillsammans med Jonssons gick inte heller av för hackor. Resten av gänget anslöt och vi avslutade kvällen med att glädjas åt dagens hästaffärer med flödande champagne.

Dag två startades i ottan med "bibeln" redo för nya noteringar och svansen följde återigen Jörgen. Under förmiddagen fann vi så vår favorit. Han stod där helt plötsligt undangömd på en del av anläggningen där vi inte varit tidigare. Han passerade Jörgens nålsöga och när han sedan kontrollerat testiklarna så var saken klar. "Honom skulle vi ha" Våra vänner Arne o Niklas stöttade oss i vår väntan och vi besökte baren tillsammans med Christer för att stilla nerverna. Slutligen gömde sig Jörgen på nytt och vi höll alla tummarna. När sista budet var lagt och taket långt ifrån nåtts föll en tår av glädje och vi firade tillsammans igen.

   

Bilder togs och vi lastade som sista häst av 9 vår nya älskling på transporten mot Sala. Lastningen gick som på räls tack vare Ari som lungt och tryggt och med van och säker hand fick alla hästar ombord. Dagen avslutades på restaurang 21 som valts ut av Doreen och Håkan Karlsson. Håkan stod även för drycken till maten, ett mycket bra val kan tilläggas.

Fredagen styrde vi vår kosa mot kusten och Pierre Lesveques gård där vi fick se anläggningen, titta på både Qwerty och Meaulnes du Corta och avslutade med att vi fick njuta av champagne på hans altan. Efter en god Italiensk lunch avslutades dagen med historiens vingslag och stränderna i Normandie där de Allierade inledde avslutningen av andra världskriget.

Vi vill tacka Team Westholm för att vi har fått träffa så många trevliga människor som blivit våra nya vänner.

Tack Anders o Ros-Marie van Dapperen för tipsen om fransk travsport, tack Doreen för att du månat om oss alla, tack Håkan för vinet och tack ni alla andra för trevligt sällskap.

Vi ses snart igen. Vårt franska äventyr har bara börjat!

PS Vi hann hem för att möta hästbussen och vår Vas Y Brio, morötterna uppskattades mest av Vas Y men alla andra fick sin del.
Nu väntar en spännande tid med inkörning och träning….
Kicki & Bengt Westerberg, Torsåker