Rune firar 60 – med två starthästar!

Går Rocky på knock i helgen?

Rune Vidar Nordum äger flertalet hästar hos teamet och i dag onsdag fyller han 60 år. Dagen till ära startar hans Luxury Brodde på Solvalla, dock från ett uselt startspår, och på lördag går Rocky Winner ut i gulddivisionen på Bjerke och då är vår norske hästägare på plats. 

Vi slog en signal till Rune och tog honom på pulsen inför veckans starter, och passade på att gratulera på bemärkelsedagen.

Grattis på 60-årsdagen Rune, hur känns det?

– Det känns bra, när man passerat 60 så är man ju i sin bästa ålder! Vi har fyra barnbarn som vi "koser" med och vi trivs både på jobb och resor. 

Är en seger med Rocky Winner på hemmaplan den bästa present du skulle kunna tänka dig?

– Ja, det hade varit fantastiskt trevligt att visa honom på ett sådant sätt som han förtjänar. Han är ju en järnhäst och går mot de bästa varje gång. Han förtjänar en seger och det hade varit trevligt att slå Lionel på Bjerke. Vi samlas för fest efter loppet oavsett resultat och Rocky-pojken har gett oss mycket glädje genom karriären. 

Vad tror du om hans lopp?

– Han är snabb från start och jag tror att unge Göran Antonsen vill försöka ta täten med Lionel, det kan bli kamp om ledningen. Det är flera duktiga hästar med, och det blir ett spännnade lopp och jag hoppas att någon gör så att det bli härlig fart på loppet. Frode Fladen kör Rocky Winner för första gången, så det blir spännande att se hur de passar ihop. 

Vad tror du om Luxury Broddes lopp?

– Luxury Brodde är en god häst, och han kämpar helt i toppen i deta lopp. Men det är ett vanskligt spår och mycket hänger på hur de första 500 metrarna går. Kommer han för långt bak, blir det kämpigt. 

Du satsar hårt på sporten och har firat fina framgångar. Vad är tjusningen med travhästägandet?

– Trav är en flott hobby och vi har många roliga turer på banorna runt om i hela Europa. Jag tycker att det är roligt med unghästar och har också någon egen uppfödning som jag gillar att följa. Det blir många trevliga resor inom travsporten där man träffar väldigt mycket hyggligt folk. 

Till sist: Vad önskar du dig mest av allt just nu? 

– Då måste jag ju säga seger för Rocky Winner på Bjerke! 

Vid tangenterna: Patrik Fernlund


Unga pojkar på Team Westholms tusenfest. Rune med kompis Atle.