Rite On Track – det exteriöra toppexemplaret!

Betäck med teamets avelshingst…

Rite On Track (Rite On Line – Com Baby). Rekord: 1.11,8am, 1.12,7l, Intjänade pengar: 4.245.964 kronor

Tävlingskarriären:

Rite On Track visade tidigt talang och gjorde en start som tvååring. Som treåring tog han sex segrar på 14 starter, och segrade bland annat i Sikta Mot Stjärnorna, E3-revanschen och vann ett försök till Svenskt Trav-Kriterium på ett mycket imponerande sätt. Han blev miljonär som treåring, och följde upp treåringssäsongen med en strålande fyraåringssäsong där han tog hem miljonloppet Konung Gustaf V:s Pokal och vann lopp på Vincennes, bland annat Grupp två-loppet Prix Charles Tiercelin. Säsongen inbringade nästan två miljoner kronor.

Som äldre hävdade sig Rite On Track väl på Vincennes med seger i montéloppet Prix de Lisieux (80 000 euro) samt i sulkyloppet Prix Jacques de Saint Sauveur med 35 000 euro i förstapris. I nyss nämnda lopp fick han en blytung resa, men kunde trots det vinna på strålande 1.12,3 över 2100 meter. 

Totalt tjänade Team Westholms stjärna 4,2 miljoner kronor på 70 starter och vann 15 lopp. 

För att se hästens hela karriär – klicka här!

Härstamning:

Modern Com Baby har förutom Rite On Track lämnat Imperial d'Or (870 000 kr) och Com Gretchen (377 000 kr), vilken är mor till Face The Evil som tjänade 3,8 miljoner kronor under sin långa och framgångsrika karriär. Systern Lady Jison har lämnat miljonärerna Simb Luke och Pralini. Mormor Texas Lady är helsyster med Lady Lexington, utnämnd till Elitsto och mor till bland annat Bowls Lady och Wish For Speed som är mor till Running Sea. 

Avel:

Rite On Track verkade i aveln under 2010 och 2011, och har hittills fått många fina avkommor. Fyra av hans treåringar finns i träning hos teamet och de har alla visat bra takter och verkar ha ärvt pappans superfina exteriör, och troligen blir hållbarheten ett signum för hans avkommor. Efter en tillfällig paus är hästen nu tillbaka i aveln, och är uppstallad på Svärdbro Gård i Sörmland och nu har du chansen att betäcka ditt sto med vår häftiga franco-amerikan. 

Vid bokning eller frågor: Ring eller sms:a Jörgen på 070-342 64 14 eller mejla info@teamwestholm.com

undefined

Jörgen och Rite On Track vid segern i Prix Charles Tiercelin på Vincennes under Prix d'Amerique-dagen.