Reserapport:

Reserapport:
Sabbath visade upp sig!
Team Westholm anordnar som bekant en bussresa för hästägare och blivande hästägare som är intresserade av att satsa franskt. I fredags samlades gänget på 25 personer på Vincennes för att därefter igår ta bussen ut mot Normandie och dess begivenheter i form av stuterier, restauranger och travbanor.

Det var en lyckad gårdag, enligt rapporterna, som innefattade såväl fyrarätters lunch som champagnedrickande, samt givetvis ett gäng riktigt fina unghästar. Bud har lagts på olika hästar, det hettade till som värst på Haras d’Ecajeul. På måndag kväll får vi se om vi det blev napp! Kvällen och natten tillbringade gänget i Liseux.

Idag har man, efter besök på bl a Tarzans gård Haras du Noveau Monde och Anette Holmgrens gård, där Håkan "Misty Trotting" har fyra ston uppstallade, fått uppleva lite spänning på landsortsbanan Chartres. Jörgen startade Sabbath de Prelong (bilden), som inte var sämre än att han vann sin andra raka seger och bidrog till att alla fick gå in i vinnarcirkeln! Hästen blev störd till galopp i starten, men ställde sig, gick sedan fram och övertog ledningen 1300 m kvar och vann knappt. Han hade inte sin bästa dag aktionsmässigt, men visade riktigt fin löpskalle. Segertiden blev 1.18,8 och vinsten var värd 11 000 euro. Ett stort grattis till ägaren Ola Ekström och skötaren Jenni Sorjonen!

Under tiden Jörgen körde trav satt övriga gänget på restaurangen och åt en trevlig fyra rätters lunch och drack champagne! Efter Chartres begav man sig till Haras d’Atout där man såg ett par riktiga godbitar som också är under förhandling… Unghästvisningen avslutades med att det korkades upp ytterligare ett antal flaskor skumpa inne i herrgården, vilket ökade köpsuget ännu mer! 🙂 

Nu är man på väg till hotellet. I morgon blir det en sväng till de stora tränarna Dubois och Souloy innan det är dags att flyga hem.

En jättelyckad resa hittills, alla verkar nöjda och trötta!

Är du också intresserad av att köpa franskt och sätta i träning hos Team Westholm. Det kommer att bli fler tillfällen att åka ner till Frankrike och titta på hästar och ha trevligt! Kontakta Jörgen på 070-342 64 14 eller skicka ett email på info@teamwestholm.com.

Sara