Rapport från Umeå!

Armani V75-trea…

God kväll!

58 mil dit – 58 mil hem. Jag och Jörgen har precis passerat Sundsvall och är på väg hem till Sala efter en heldag i Umeå.
Vi började med Nelle d'Amour i lopp fyra som skötte sig utmärkt i dag och gjorde ett starkt. Han gick strax över 1.15 de sista 1600 metrarna vilket är starkt och han visade att han fortsatt är bra för klassen de dagar han sköter sig.
Ninepoints Charlie var ute för att få en urblåsare – och det fick han kan vi lova. 1.13,2 över medeldistans och inte en krona med sig hem – det är tuffa papper.
Big Bill Bac smögs fram perfekt genom fältet och attackerade snabbt genom sista kurvan där han bröt ner en del samtidigt som en konkurrent gick ut och när vagnarna slog i varandra galopperade han. Där rök minst en andraplats enligt kusken som dessutom fick fem dagars avstängning på grund av incidenten och det hela blev onödigt och en tuff bestraffning.
Sedan hade vi två hästar i V75-6, bronsdivisionen, där det gick bäst för Armani Trot som var trea efter ett fint kört lopp av Daniel Olsson. Jennys ögonsten gör bra lopp hela tiden, och snart sitter han där. Varför inte på Solänget om 14 dagar?!
Dellvann fick dra fram Armani och höll helt okej till en femteplats.

Jörgen gillar citat, och här kommer dagens. JW jobbade hos Krister Söderholm mellan 15 och 18 års ålder:
– Fattar du ingenting, jag har väl aldrig lämnat tredje invändigt för att ta dödens under 20 års tid. Då borde du fattat att det var ordningsställt.

Jörgen lämnade Kristers rygg, och sedan vann Söderholm lätt med Dead Wood. Så kan det gå – och Jörgen vill gratulera Krister som han haft många roliga käftslängningar med.

Under gårdagens tävlingar på Romme så slutade Exclusive Zon efter en bra spurt och High Leg kom tvåa i försöket till Einar Johanssons och slutade sedan sexa i finalen. Det var inte rätta trycket i honom, och det kan vara så att två lopp samma dag inte är hans grej…

På Vincennes startade Sponsor – räckte inte riktigt till. Vill hellre prova på gräsbanor igen för senast han startade på gräs slog han självaste Royal Dream som vunnit Prix d'Amerique. 

/Patrik