Rapport från Frankrike

Det har hänt en del på Frankrikefronten under helgen. Mest nämnvärd var Relook d’Occagnes som var tvåa i ett montélopp i Cagnes-sur-Mer.

Det var i fredags som Relook startade med holländskan Kokkes i sadeln. Han ledde hela loppet, men kunde inte riktigt accelererera när den andre svensktränade hästen Västerbo Streetlife kom förbi. Relooken höll dock farten, knappade in försprånget och var knappt slagen över mållinjen. Tiden blev 1.15,5 2 925 m.

Sabine har varit nere vid medelhavet i en vecka och tog alltså med sig en seger med Tsar de Bruzeau förra fredagen och nu också Relooks andraplats som var värd 8 250 euro. Tsaren startade också i fredags, men blev tyvärr för het och galopperade i sista sväng.

Jörgen hämtade upp resesällskapet Anna-Lena Danielsson (Stall Dana) och for ner till Frankrike efter att vi, tillsammans med Relooks ägare Håkan och Dorrene, sett loppen från Cagnes-sur-Mer på tv:n här hemma på Karslro (Dorrene bjöd som alltid på supergott fika till travet!!). I lördags körde Jörgen Tycoon på Vincennes, men han räckte inte till och slutade oplacerad. Förutom starten med Tycoon har det varit fullt upp i Frankrike med snabbjobb och skoning hela helgen.

Nu laddas det för fullt på Grosbois inför Prix d’Amerique dagarna där det kommer att vara massor med fina lopp, med förhoppningsvis några hästar från teamet ut, auktioner och full stuga med besök och sedvanlig Prix d’Amerique middag på La Ferme!

    Relook fick möta finare väder än det här när han sprang till sig en andraplats i Cagnes-sur-Mer.

Sara