Quip vann på 1.13,4!

Quip vann på 1.13,4!
Quip de Beavoisin hade idag en riktigt passande uppgift som han lyckades förvalta med bravur! Jörgen och Danne hade hittat ett kanonlopp till Quip i Feurs, 50 mil söder om Paris och de packade in sig, Quip och Prestige de Mai, som behövde kvala och fick agera resesällskap.

Quip gick direkt till ledningen, men fick press av en lokal förmåga i 600 m. Därefter kunde han lugna ner tempot och in på upploppet gick han ohotad ifrån till seger med ca 10 m till tvåan. Segertiden skrevs till 1.13,4 och segern var värd 9000 euro. Förutom pengachecken var det dessutom, ovanligt nog, ett hederspris i loppet, nämligen en jättebuckla, som är på väg hem till Doreen Karlsson (bilden)!

Ett stort grattis till ägaren Misty Trotting och till skötaren Jenni Sorjonen, som är i Finland på lite välbehövlig semster.

Hur gick det då för resesällskapet Prestige? Jo, när Jörgen och Danne kom till Feurs så tycktes det inte som om banan hade koll på att de hade en kvalhäst. (I Frankrike får nämligen redan startade hästar kvala under tävlingsdagar, för ostartade hästar anordnars rena kvaldagar.) Det var alltså bara Prestige som skulle kvala, men det ordnade sig, Jörgen och Danne fick välja att kvala före första loppet eller efter lopp 9. De skyndade sig att sela på och begav sig ut till banan. Jörgen hade dock ingen riktig koll på hur man startade eller hur det skulle gå till, men Parling fick skrika lite och så startade de klockan och en bil körde innanför och kollade. För Jörgen var det bara att köra allt som gick, för han litade inte riktigt på stolparna…. Prestige fick lov att gå under 1,18,0, men det gick bra, han travade 1.16,0 och är nu ute på arenan igen!

I morgon kommer Jörgen hem efter fyra hektiska dagar i Frankrike, med en andra plats igår och en vinst idag i bagaget!