Quality igår, Beauty idag‌

Quality igår, Beauty idag?
I går var det trav på Färjestad med E3 finaler för ston. Team Westhom hade Dawnrun till start, som kvalade via en tredjeplats i försöket. Hon mötte bl a den fenomenala Viola Silas, som också vann kvalet överlägset. Dawnrun fick en för tuff öppning (1.09 första 500m, 1.11,5 första 1000 m) och hon tröttnade 500 m kvar.

Friendly Fire startade i lopp 1 och felade i en tuff spetsstrid i första kurvan och blev diskad.

Quality des Aulens startade i lopp 2 gjorde dagens bästa prestation! Hon fick ett lopp tredje invändigt, fick lucka 500 m kvar och gick en väldigt snabb avslutning som räckte till seger. Hon vann på tiden 1.15,7 2140 m. Stort grattis till ägaren Patrick Delauney och skötaren Anna Engström!

Idag har stallet fyra hästar till start, bland dem vår Rixhäst Beauty Class (bilden). Hon har varit fin i träningen efter senaste starten och har fått ett bra smygläge. Med rätt lopp bör första vinsten vara nära…

Maple Hills Figo har gått bra på slutet och är ett givet V75 streck. M.T. Jetski har bra form men står lite knöligt till mot bra hästar och är en platschans.

Ninepoints Kelly (Lilljörgen kör) kommer att gå barfota runt om för första gången och vi hoppas att hon levererar en vinst och gör det lika bra som hennes syskon efter Scarlet Knight (t ex G.H.Nemo, Iceland, Man on the Moon, Wallace Boko..).

I lopp 2 ska Beautys skötare Anna Engström starta med sin egenägda och egentränade Don Silvio, som går ut ifrån spår 10.

Rainbow Pasc startar idag i ett lärlingslopp på gräsbanan Carentan med Jenni Sorjonens sambo Damien Brault i sulkyn.

Jag, Jörgen och Signe har spenderat natten på Scandic City i Karlstad, vilket är samma hotell som kretsen kring Viola Silas bor på. Det var ett riktigt firande och vi vill passa på att gratulera ägarna och tränaren Fredrik Persson för en otrolig prestation!

Sara