Påsksummering

Påsksummering
Påskhelgen har bjudit på underbart väder. Det är märligt med den svenska våren, den kommer så hastigt att det ena dagen är en halv meter snö och nästa dag är 20 grader varmt. Varje år tänker jag att jag borde ta vara på årstiderna bättre, ni vet, uppmärksamma växlingarna i naturen, plocka blommor, göra säsongsaktiviteter, stanna upp och känna… Varje år tänker jag samma sak och varje år känner jag att jag inte har gjort det. I år höll jag på att missa påsken t ex. Jag har fått för mig att nu när jag har blivit mamma så kommer det väl automatiskt att man börjar påskpynta en vecka innan påsk, planerar påskmiddagen, förbereder, bakar och pysslar. Men icke, helt plötsligt var det bara skärtorsdag och det stod vare sig ris, kycklingar eller påskägg i huset!

Långfredagen, som också var min födelsedag, skulle det vara lite kalas, som jag alltså inte hade planerat så värst mycket. Trots den bristfälliga planeringen tyckte jag mig ändå ha tid att köra ett snabbjobb med min kanon Bestfriend Hanover. Det var en riktigt fin födelsedagspresent, härligt väder, bra bana och en jättefin häst som låg på så där lagom mycket för en fegis som jag.(Passas nästa gång, om han nu får starta vill säga, man kan ju alltid träna lite till..) Middagen löste sig också, och jag tror att alla blev mätta. Det var ju för släkten och några vänner, och om inte jag och Jörgen är så värst planerande och pyssliga så är övriga släkten Westholm dessto bättre. Hur skulle vi klara oss utan Gun och Ingela och Micke?

Det har ju varit lite trav också i helgen. I torsdags var det stora förväntningar när stjärnorna Super Light och Annicka skulle ut på Gävle. Tyvärr infriades inte förväntningarna, Super Light sprang och sprang men det tog ingenting och Annicka var inte heller som bäst och galopperade i sista sväng. Det var en väldigt besviken Jörgen som åkte från Gävle. Dessutom blev det ju "Stora Tjockan" över Gävletravet, dimman var så tät att man inte såg någonting av loppen. Det var tydligen inte helt lätt för kuskarna heller. För Super Lights del är det nog avel som gäller framöver och för Annickas så blir det hem och slipa lite till på de skavanker som fanns. Vi hade faktiskt en placering i torsdags, som försvann lite i besvikelsen. Ninepoints Sheryl var trea, inte fy skam!

Påskafton är enligt tradition vigd åt Rommetravet. I går förtjänade de verkligen ett besök, när de kunde bjuda på strålande sol och massor med publik som trängdes på publikplats. Jag och Signe trängdes bland de andra traventusiasterna och trots att det var jättefina lopp har såg jag bara fragment av tävlingarna. Däremot har jag gått upp och ner för en ramp och en trapp hundra gånger och stoppat Signe från att smita in i totohallen trettiotre gånger.. Ett tag var hon fokuserad på tävlingarna och då hejade hon högljutt på pappa! Stallet hade i alla fall tre hästar till start och Jörgen körde även Capeman East åt Micke Ågren.

Det blev måttliga framgångar även på Romme. Capeman East trampade av sig en sko och kunde inte hitta rytmen. I V75 loppet körde Jörgen Tabacco Master som gick utan skor och med norskt huvudlag. Han fick gå i dödens mestadels och bjöd stallkompisen M.T. Jetski på en rygg, men denna hade tyvärr galoppdojorna på sig igår. Tabacco gjorde dock ett strålande lopp och blev fyra. Jörgen grämde sig lite efteråt att han inte vågade trycka på hårdare utvändigt ledaren, eftersom han trodde att han kunde ha blivit tvåa då, men han var rädd för galopp.

I lopp elva startade Noisy Roses som hade lite otur med loppet och hamnade i rygg på ledaren som helt tappade modet sista biten. "Rosa" klättrade över mållinjen med krafter kvar. Jörgen fick chansen att ta ut henne i dödens 800 m från mål, men där ville hon inte gå, gjorde hon väldigt klart för honom och han fick då chansen att gå tillbaka i rygg ledaren. Som alltså blev en bromskloss, tyvärr.

Vi hade även starthäst i Frankrike igår, Talang Sund. Även han satt  fast i loppet, men spurtade strålande på slutet till en femteplats.

Efter Romme var det hem till Rättvik och mamma och pappa. Det är märkligt hur mycket det finns att prata om trav… För trots att både Jörgen och pappa lever i travet jämt så tycks de aldrig tröttna på att prata om det. Jörgen ser dessutom alltid fram emot att få provköra pappas hästar, så det var vad de gjorde i morse. Jag minns när jag och Jörgen träffades att jag reagerade på att han alltid sa – Vaddå semester, varje dag är ju som semester för mig!

Ja, så då förstår ni att det efter fyra dagar på Teneriffa utan en travhäst i sikte började krypa lite i körhänderna på honom. Han försökte t o m få det till att hästarna som drog turistdroskorna nog var avdankade travhästar, men kusken sa att de var de inte. Vi fick ändå lov att titta efter frysmärkningen….

Nu har jag skrivit jättelångt… I huset är det lugnt och tyst, Jörgen skulle natta Signe, men jag tror att det blev klassikern; båda somnade!

Imorgon är det snabbjobb i alla stall. På torsdag-fredag far vi ner till Frankrike för en inköpsresa för hästägare som visat intresse att köpa franska unghästar. Det ska bli riktigt spännande. Som det alltid är i Team Westholm!

För er som undrar hur det är med Beauty Class så hörde jag rykten om att hon ska starta den 27 april på Romme. Anna kommer att skriva mer om det.

Vi hörs snart!!

Sara