…och vinnaren är….

Folkets Hus var fullsatt och de galaklädda gästerna sorlade förväntansfullt…

…när den fjärde upplagan av Silverglans 2011 – Företagargala i Sala genomfördes i går kväll. Jörgen var på plats eftersom Team Westholm nominerats i klassen Entreprenörspris 2011.
Inledningsvis minglade gästerna glatt med varandra och hälsade på bekanta eller nätverkade i största allmänhet. Stämningen steg och när församlingen slagit sig ner inför den stundande galakvällen tog Christer Eklind, Sala Sparbank till orda. Han hälsade välkommen och presenterade kvällens innehåll.

Mingel och nätverkande…
Christer berättade att Sala Sparbank stod som värd för kvällen och att det var han själv som strukit Petra Mede eller någon annan professionell konfrencier ur galans budget, och därför nu själv skulle lotsa oss genom Silverglans program punkter. Vilket han gjorde med den äran, en ny karriär måhända?
Therese Albrechtsson, en framgångsrik ung entreprenör och talare höll en inspirerande föreläsning före maten. Hennes budskap eller ledord VÅGA-VINN med tillägget VÅRDA där emellan, då ordet VÅRDA står för att ta hand om sig själv och sin omgivning, både kunder och familj för att lyckas.
Innan den första utmärkelsen delades ut smakade gästerna en utsökt buffé från Malins Catering, för övrigt den matleverantör som Team Westholm anlitade vid hästägare- och invigningsfesten i november!  
Varje grupp av nominerade inleddes med en filmsnutt om vad företaget stod för och har uträttat. Varje nominering/utmärkelse hade sin egen sponsor som berättade om priset och grunden till utmärkelsen.  Varje pristagare förärades förutom diplom och blommor även en så kallad Silverknopp av konstnär Helena Eriksson.
Först ut denna kväll tilldelades pris till Årets Unga Företagare och Årets Företagsamma kvinna.  

Anders Larm Band underhöll med passande låtblandning.
En paus för dessert och sedan var det dags för ytterligare pris, Årets Marknadsföringspris och Årets Säljare.  Efter en liten trudelutt av husbandet Anders Larm Band var det så dags för det vi alla väntat på… Entreprenörspriset.

En filmsekvens introducerade alla nominerade, så vi fick allt se lite trav även denna kväll!
Team Westholm var nominerad tillsammans med Edensgården Bed & Breakfast och Hantverkarnas Hus.

Sture Johansson, Annicka Åkerblom och Jörgen Westholm.
…och vinnaren är… TEAM WESTHOLM!
Jörgen såg mycket glad ut då han stegade fram till scenen för prisutdelning. Prisutdelare var Sture Johansson, styrelsen för Företagarcentrum och Annika Åkerblom, näringslivschef. Jörgen som hade kollat upp vad ordet entreprenör egentligen betyder kände att det stämde väl in på honom och hans verksamhet och tog därför emot priset med stolthet.
Entreprenör är ”en företagsam person, ofta i betydelsen företagsgrundare. I vidare bemärkelse används termen om en person som är drivande och arbetar hårt för att nå framgång” och entreprenörskap beskrivs som "förmågan att identifiera möjligheter och skapa resurser för att ta tillvara dessa möjligheter".
Se Jörgen hålla sitt (klicka här) TACK tal

Jörgen med sitt pris tillsammans med Sture Johansson och Annika Åkerblom.

Silverknoppen symboliserar växtkraften i företagsamheten som får Sala att blomstra!
Kvällen fortsatte på den inslagna vägen med utmärkelser och priser, nästa utmärkelse vad det så kallade Växtkraftspriset som utdelades till Magnus Andersson med företaget Scandinavium Pile Driving.  Kvällens sista pris tilldelades Årets Företagare och sedan avslutade kvällens värd Sala Sparbank med en önskan om att Salas företagare skulle hjälpa till eller bidra på olika sätt för att genomföra nästa års Silverglans…

Jörgen och Magnus Andersson i samspråk!
När Jörgen senare gratulerade Magnus så mindes de sin uppväxt med ett skratt. De  är båda är Möklinta-pojkar i samma åldersgrupp och i hemtrakten kända som  ”bus-pojkar” när de var barn.
Det är naturligtvis mycket roligt att Team Westholm får pris en sådan här kväll, men ännu roligare är att Sala visar upp sig och sina företagare på olika sätt. Sala som tidigare inte rankats så högt i mätningar av företagarklimat verkar verkligen vara på gång och företagsamheten i Sala växer. Nya grepp och infallsvinklar från både näringsliv och politik bidrar till att Sala blomstrar. Evenemang som Silverglans bidrar till att sätta fokus på företagsamhet och näringsliv vilket är grunden till att staden fortsätter växa och blomstra.

En hedersam utmärkelse och en trevlig kväll!!
.