Nytt kul hästägarmejl!

Roger Jalsing i farten…

Roger Jalsing, företrädare för tvåårige Viscount, har tidigare visat prov på filosofisk skrivkunskap, och nu är det dags igen.

I torsdags var han på besök, fick träffa Viscount och skrev ihop några rader till sina hästägarkompisar efteråt. Här under hittar du texten! 

Kul med hästägare som brinner för sporten, och som på ett roligt sätt sprider vidare sina upplevelser. 

 

Travvänner,

Tog med mig familjen till Karlsro idag för att insupa lite västmanländsk luft och hälsa på vår illustra springare och hans hov. Besöket blev, som vanligt, mycket trevligt och där undertecknad fick köra häst i en rockard (dubbelvagn) med självaste chefen som kartläsare. 

 

Vi var hela sex ekipage som begav oss till sandbanan för uppvärmning i den skonsamma sanden. Jag satt bakom helfranska och helläckra treåringen Dandy du Metz och som vanligt styrde Camilla Svahn vår ögonsten Swishen (enligt Camilla). Tittar ni på den tillagda bilden kommer ni fråga: ” vad i hela friden menar hon?” dock kan jag lugna er med att han klev på som självaste Alberto Juantorena i högform och gav ett mycket tilltalande intryck.

 

Efter sanden travade vi bort till backbanan, en brutal historia men som garanterat bygger muskler för täta slutstrider och kriterie- och derbydistanser. Sedan avslutades träningen med fem vändor på sandbanan och en liten filmsnutt blev till. Jag intervjuade Jörgen under det att jag filmade ”Alberto” men tyvärr var hastigheten för uppskruvad och Jörgens svar for iväg i fartvinden. Som den uppmärksamme kan ha noterat har vi gjort en rockad där Camilla och jag kamperar ihop och chefen kör Viscount.

 

Det Jörgen sa i stora drag sa var att han är jättenöjd med hästen och att allt går enligt plan. Vidare kommer info ut imorgon om hästägarkväll 25/8 med uppvisning av de unga djuren. Boka i kalendern så ses vi på Karlsro.