Ny global unghästsatsning!

Säsong två…

Global unghästsatsning

 

En mycket intressant unghästsatsning är återigen på gång, uppdelat i tio andelar – precis som förra året då det var så intressant hos kunden att det blev två paket, tio andelar i varje, och hästarna som inhandlades tränar just nu på ett positivt sätt och det ser ljust ut. 

Jag känner att jag har väldigt bra koll på den exteriöra biten, och med denna satsning kommer vi krydda exteriören med riktigt bra stam. Inget snack om att vi har väldigt höga målsättningar för dessa hästar. 

Jag ska åka på Wenngarn-auktionen och Kriterieauktionen i Sverige, Deauvilleauktionen i Frankrike samt Harrisburg-auktionen i USA. Där ska jag köpa en häst från varje dominerande travland, för en total prissumma på cirka en miljon kronor.

Se hela höstschemat här!

Satsningen ser ut som följer: 

Alla tio andelsägare satsar 150 000 kronor plus moms vardera, där en miljon (det vill säga 100 000 kronor per andel) går till hästköp. Sedan finns 500 000 kronor kvar i kassan, till driften av hästarna som räcker till ungefär 1/1-2019. Varje kvartal kommer man få en avräkning på mejl, vad saker och ting har kostat med mera och en avstämning hur mycket pengar som  finns kvar gemensamt.

Svenska hästen: Kommer anmälas till alla svenska årgångslopp och premiechansningen. 

Franska hästen: Kommer anmälas till E3 och Euro Classic Trot (Kungapokalen & Sprintermästaren), Europaderbyt och även Breeders Crown om stammen är startberättigad. Tanken är att hästen gör några starter i Sverige för att sedan gå vidare till vår filial i Frankrike och tävla på Vincennes där vi har haft fina framgångar tidigare. I Frankrike finns inga insatslopp, den blir startberättigad i alla lopp. 

Amerikanska hästen: Kommer att betalas in till Hambletonian och ytterligare några lopp på hösten som treåring i USA. I Sverige kommer han betalas in till Euro Classic Trot (Kungapokalen & Sprintermästaren) och även Breeders Crown om stammen är startberättigad. Han kommer börja tävla i Sverige, och visar han kvalité av toppklass så är siktet inställt på USA – och de stora loppen där under hösten 2019.

Alla tre hästarna kommer tränas upp och formas på Karlsros nya unghästcenter i Sala som står klart – en toppmodern anläggning med allt vad man behöver för att träna travhästar!

I början på december, när hästarna är köpta, blir det middag hemma hos familjen Westholm där vi bestämmer stallnamn, som kommer stå i programmet, och lär känna varandra. 

Information om hästarna kommer fortlöpande via träningsfilmer, sms och hemsida.

Ekonomiska upplägget med mera

* Bolagsformen blir samägande i ett enkelt bolag. Företrädare Team Westholm AB, som skickar fakturor och betalning sker till klientmedelskontot (LRF Konsult).

* Administrationen sköts av LRF Konsult. De har pengarna på LRF Konsults klientmedelskonto , där de sköter betalningarna löpande och kvartalsvis redovisar kostnader och inkomster till delägarna. De pengarna som blir kvar efter inköp av hästarna, det vill säga 500 000 kronor eller mer, går till löpande kostnader. Pengarna beräknas räcka till slutet av december 2018. Därefter betalar delägarna kvartalsvis i förskott 15 000 kronor/andel plus moms. Prispengarna betalas ut kvartalsvis.

* Beslut kring hästarna som inte rör den dagliga driften som operativa ingrepp, försäljning, flytt av häst, utlandsstarter kommer beslutas bland delägarna, där 2/3 majoritet gäller. Eventuella frågor kommer gå ut via mejl.

* Hästarna försäkras till 100 000 kronor över inköpspriset. 

* Avtal om bolagspunkter kommer att signeras vid första stallmötet. 

* Vid försäljning av andel, gäller hembud till övriga delägare. 

* Bokning av andel, då gör du så här: Ring Jörgen 070-342 64 14 (eller mejla jorgenw@teamwestholm.com) och meddela dina kontaktuppgifter så meddelar han LRF-konsult som i sin tur skickar en faktura på 150 000 kronor plus moms som skall vara betald 15/10-2017. Först till kvarn gäller!

Har du frågor? Tveka inte att slå en signal på 070-342 64 14.