Mill Newton vann montédebut!

Mill Newton vann montédebut!
Team Westholm hade många hästar till start idag, både i Gävle och  som tidigare nämnts på två travbanor i Frankrike. Först ut på Gävletravet var Mill Newton, som debuterade i monté med Camilla Olsson i sadeln. "Mille" hamnade rygg ledaren i ett lopp där de öppnade ganska fort. När det var ca 600 m kvar rundade han ledaren och vann lätt på 1.16,6 2140 m auto. För det fick han 20 000 kr! Stort grattis till ägaren Stall Trädgårn i Flen, till ryttaren Camilla Olsson (som vi fick tips på av vår "montémanager" Linda S Hedström) till första segern samt till tjejerna på Karlsro som sköter om "Mille".

Foto: Hanold/Fotomike: Mill Newton i kvalet med Linda Hedström

I lärlingsloppet startade M.T. Egotrip med Anna Engström i sulkyn. De fick andra par utvändigt, men blev utknuffade i sista sväng och tappade lite fart. Ego avslutade dock bra och blev trea på 1.16,6 2140 m auto.

Hot Pot var sjua med Hans Strömberg i sulkyn i ett lopp där vinnaren var riktigt bra och där sista varvet gick väldigt fort. Ninepoints Sheryl blev oplacerad, men satt fast i kön.

Den sista starten i Frankrike idag var Relook d’Occagnes. Han fick ett snyggt lopp och var på väg att koppla grepp på ledaren 150 m till mål, men blev då generad av att kusken till den ledande hästen drev väldigt yvigt. Surt…

Men, det var ändå en riktigt bra dag resultatmässigt, med två vinster och en fin tredjeplats!

/Sara