Mästerkocken om sin passion till trav!

Möt Leif ”Life” Lifberg…

Leif Lifberg, delägare i populära Sätra Brunn, har varit hästägare hos Team Westholm under flera år och är god vän med Jörgen. För tillfället är Lifberg delägare i 17 hästar varav sex tränas av teamet. Uhlan Noir, Univers Love, Un Mot de Star, två franska ettåringar och Life Is Life är hästarna han har intresse i och i morgon lördag gör Life Is Life comeback då han startar på Halmstadtravet. Lifberg föder upp alla Life-hästar och har de senaste tio åren fött upp 64 hästar. Team Westholm ringde upp Lifberg och tog honom på travpulsen…

 

Vad är det roliga med att äga/föda upp travhästar?

– Det är väl djurkänslan som finns hos mig och min dotter. Vi är djurmänniskor och det är otroligt kul att man får ha nöjet att följa hästarna hela tiden.

 

Varför satsar du på Team Westholm?

– Vi hade ingen annanstans att ställa dem, ha ha! Nej då men man vill ha sin häst i träning i närheten så man kan hälsa på och prata med hästskötaren och det har vi nu. Närheten är det bästa, och sen är Jörgen från Möcklinta och det är positivt.

 

Vilket är ditt bästa travminne?

– Vet inte om jag har något. Travminne för mig är när jag får vara med och ta fram en unge ur mamma, det är den bästa känslan som finns för mig. Det är någon form av välmående när man får ut ungen och den börjar sparka, det är fantastiskt. Jag gillar första tiden då man får hjälpa dem igång med livet, det är min grej. Efter tre månader får min dotter ta hand om dem, då är de tonåringar och blir bråkiga.

 

Du levererar ofta mat till teamet, vad äter du helst om du får välja själv?

– Någon form av fisk eller vilt. Precis nu är jag på väg att försöka hitta någon fiskbit som vi ska äta ikväll.

 

Till sist; Vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Någonting att äta, säger Leif Lifberg.

 

undefined

Life Is Life