Månadens Häst – Mars

Vi gratulerar Månadens Häst i mars – Working Class Hero!

Working Class Hero och Gabriele Gelormini. Caen – C8 – 11/03/2024

Working Class Hero segrade i Prix de Canapville på Caen-banan, tillsammans med Gabriele Gelormini i sulkyn.
Förstapriset uppgick till 15 750 euro / 176 597 kronor och via den segern tog man hem titeln Månadens Häst i mars.

Se upploppet från segern i Caen här

Skötare är Ann Kristin Rasmussen (Frankrike) och Lena Wahlgren (Sverige).
Ägare och uppfödare är Fredrik Enarson (Stall Frena AB).

Vi slog en signal till ägare/uppfödare Fredrik Enarson:

Stort grattis till utmärkelsen månadens häst! Berätta historien bakom Working Class Hero.
Historien är den att jag ägde mamman Magnesia och efter avslutad tävlingskarriär bestämde jag i samråd med Jörgen att vi skulle avla på henne. Jag ville få in lite franskt blod då hon hade mycket amerikanskt blod i sig. Det blev så att vi valde Village Mystic (e. Love You) som förste avelshingst på Jörgens inrådan. Working Class Hero som föddes första maj, därav namnet, hade en helt ok 3-åringssäsong men sedan lossnade det verkligen under 4-årssäsongen. Många fina prestationer med segern i derbykvalet som en av höjdpunkterna. Som 5-åring kan det bli tufft att stångas mot den svenska eliten, vilket gjorde att vi valde att tävla i Frankrike, då Jörgen har en filial där. Jag var på plats näst senast på Vincennes när han slutade femma, medan jag fick se segern i Caen senast på hemmaplan.


Magnesia inför start i kvalet till Svenskt Trav-Oaks 2015, tillsammans med Oskar J Andersson.

Hur kom du i kontakt med Jörgen, och när var det?
Jag har egentligen varit intresserad av trav sedan jag som liten grabb då jag fick följa med pappa på travtävlingar. Fram till att jag köpte min första häst har jag följt travet via spel (V75) som många andra. Då jag visste att Jörgen var bra på scoutning av unghästar så korsades våra vägar för drygt 10 år sedan, på kriterieauktionen 2013. Där köpte jag mina två första hästar Radjah d’Inverne (e. Scarlet Knight) för 70 000 kronor och Magnesia (e. Magnetic Power) för 30 000 kronor med hjälp av Jörgen. Magnesia hade en fin tävlingskarriär och travade bland annat den svenska rekordtiden 1.12,2/2140a i Oaks consolation.

Hur många hästar har du hos Team Westholm för tillfället?
Jag har för tillfället Quicka (4 år e. Up and Quick), Magna Cash (3 år e. Cash Gamble) och sedan Working Class Hero som nu är 5 år.
Sedan har jag en 1-åring efter Who’s Who som jag inte riktigt bestämt hur jag ska göra med.

Du är själv uppfödare till alla dina hästar, tillsammans med Jörgen. Berätta mer om den verksamheten.
Ja men det var en så rolig resa med Magnesia, där jag upplevde många fina minnen. Jag köpte in henne som 1,5-åring och varit med hela vägen med trevliga upplevelser på travbanan. Det kändes därmed inte mer än rätt att testa henne i aveln när det väl var dags. Hon hade dessutom en mycket stark moderslinje med bland annat Jasmine Spin som mor.

3-åriga Magna Cash är nästa debutant ut från Stall Frena. Hur lyder rapporterna där från stallet? 
Jag får egentligen bara positiva signaler. Bra exteriör och verkar ligga bra på det i träningen. Jag vet att mycket kan hända på vägen men så här långt känns allt bra.

Working Class Hero ska starta igen på fredag, på huvudstadsbanan Vincennes. Hur är känslan inför den starten?
Allt verkar bra inför fredagens start. Jag hade egentligen velat vara på plats men har en son som fyller år så jag blir kvar i Sverige även den här gången.

Lycka till på fredag och grattis igen till Månadens häst!