Målet: Miljonhästen ska bli ridhäst!

Eva Fredriksson från Ridtravarförbundet berättar…

Eva Fredriksson är ordförande i distrikt Sörmland för Ridtravarförbundet. Hon bor i Tystberga, granne med teamets samarbetspartner Anders Karlsson (Ekeby Gård), och nyligen anlände hedershästen Natural Wonder, tio år, till deras verksamhet. Nu väntar troligen en lång ridkarriär för Eva Wahls ögonsten. Missa inte bilderna längst ner i nyheten. 

Hur kommer det sig att Natural Wonder står hos dig?

– Det är varmblod som gäller hos mig, och när Natural Wonder skulle sluta tävla så visste ägaren inte vad hon skulle göra med hästen så vi tar hand om honom och målet är att hjälpa honom att bli ridhäst så att han kan hitta en ny ägare och få ett bra liv även i framtiden. 

Är det en trevlig häst att hålla på med?

– Ja, absolut. Det är faktiskt nästan alla travhästar som jag har haft att göra med. Jag tycker att man kan kolla mycket på travarnas stam, det säger en hel del om humöret på hästarna. Jag gillar Natural Wonder. 

Har han talang för att bli en fin ridhäst?

– Jag har inte haft honom mer än en och en halv vecka, men ja det tycker jag. Han har en bra kropp för att bli ridhäst, han är bra byggd och kom i bra skick. 

Tar ni gärna emot gamla travhästar?

– Jag har egentligen bara plats för en häst i taget, men det beror på vad det är för typ av häst och i vilket skick den är. Ridtravarförbundet har 300 medlemmar i hela Sverige, det är inte bra så vi behöver all uppmärksamhet vi kan få så det är kul att ni skriver om detta. 

Till sist: Vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Att hästarna får vara friska, säger Eva Fredriksson. 

För att besöka Ridtravarförbundets hemsida – klicka här!

Vid tangenterna: Patrik Fernlund


Bestfriend Hanover och Natural Wonder leker i hagen.                  Natural Wonder tillsammans med boxgrannen Prince.