Lunch med Rotary i Sala!

-Vill du komma och berätta om din verksamhet? Frågan ställdes till Jörgen av Rotary i Sala.

Jörgen tackade ja och slöt upp vid Restaurang Statsträdgården runt tolvtiden idag. En gång i veckan äter Rotary i Sala lunch tillsammans och vid dessa tillfällen bjuds olika föreläsare in.

Efter den smakliga lunchen tog Jörgen till orda. Han berättade om bakgrunden till sitt intresse för hästar och trav i synnerhet. Jörgen fortsatte sedan med en beskrivning av verksamheten på de tre anläggningar som ingår i Team Westholm, Karlsro, Armanbo i Salatrakten och Grosbois i Frankrike. Träningsanläggningar som hålls igång med hjälp av fjorton heltids hästskötare och två administrativa tjänster.


Jörgen talar vid Rotarys lunchmöte!


Här spetsar medlemmarna i Rotarys Sala öronen…

Den intresserade åhörarskaran fick även veta att Jörgen ansvarar för träningen av omkring 90 hästar totalt, varav 50 av dem finns på Karlsro. Sammantaget innebär det regelbunden kontatkt med omkring 400 hästägare och media.

Jörgen berättade även om hästhållningen och upplägget med att träna, sköta och utveckla hästen från ett års ålder och fram till färdig elithäst. Sextio procent av medlemmarna i Rotary, Sala fanns på plats och kunde ta del av Jörgens tankar om att våga ligga i framkant och testa nytt.


Många ställde intresserade frågor om verksamheten och trav i allmänhet.

På frågan om vad som avgör hästens kapacitet och möjlighet att bli en stjärna, sammanfattade Jörgen det hela med att det sitter i huvudet. Har hästen bara viljan att springa så kan den uträtta underverk. Precis som oss företagare avslutade Jörgen, har man bara  viljan så kan man lyckas med det man vill. Det blev ett passande slut på föreläsningen av Jörgen Westholm, travtränaren som drivs av sin passion för hästen och travsporten.


Bordsklockan!

När Jörgen talat så klämtade President Solweig Eriksson i klockan och tackade för idag….

Läs mer om Rotary i Sala